AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

20

(1-0)

Yleisöä 1587

FC Haka
3-4-3
vko.31 // 8.8.2020

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Sunnuntai-iltana FC Inter saa Veikkausliigassa vastaansa paperitehtaan nurkilta ponnistavan FC Hakan. Ottelu Interin ja valkeakoskelaisvieraiden välillä alkaa Veritas Stadionilla lauantaina kello 18.30.

Joukkueiden välisestä edellisestä kohtaamisesta tulee kuluneeksi vasta kaksi viikkoa. Tuolloin Inter otti varsin vakuuttavan vierasvoiton Hakasta. Loppulukemiksi kirjattiin 0-2 ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Liliun ja toisella puoliajalla osuneen Aleksi Paanasen osumilla. Hakan pistehaaveet lopettaneen 0-2 -osuman laukoneen Paanasen mukaan voittolukemat Valkeakoskella olisivat voineet olla isommatkin.

Edellisellä kierroksella Haka hävisi kotikentällään HIFK:lle 0-2 siitä huolimatta, että Haka-keskikentän Anton Popovitch pääsi yrittämään 0-0 -tilanteessa maalintekoa rangaistuspotkusta. Pilkku kumahti kuitenkin tolppaan ja lopulta HIFK vei pisteet mennessään. Sen paremmin ei onnistunut myöskään Inter, joka hävisi samoin lukemin jälkimmäisen ottelunsa IFK Mariehamnia vastaan.

Pitkään Ykkösessä pelannut Haka saapuu huomenna Veritas Stadionille Veikkausliigan merkit hihoissaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012. Liigakausi ei ole varmastikaan lähtenyt valkeakoskelaisten odotusten mukaisesti, sillä viime kaudella Ykkösessä dominoinut joukkue on RoPS:n ohella ainoa vielä voitoton joukkue tämän kauden Veikkausliigassa. Yli 250 liigaottelun kokemuksella Paananen varoittaa kuitenkin aliarvioimasta vastustajaa.

– Varmasti sisuuntunut Haka vastassa. Ovat varmasti ottaneet oppia edellisestä kohtaamisestamme. Pitää näyttää, että Turusta ei joukkueet lähde pisteiden kanssa, Paananen kertoo kotijoukkueen teemasta Veritas Stadionilla pelattaviin otteluihin Interin sivuilla.

Interillä puolustaja Arttu Hoskosen paluu kokoonpanoon tapahtuu suunnitelman mukaisesti ensi viikon ottelussa HIFK:ta vastaan. Muilta osin koko Interin ryhmä on pelikunnossa.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio myöntää seuran sivuilla, että edelliskohtaamisesta jäi paljon parantamisen varaa.

– Kauden heikoin peli ehdottomasti pelattiin silloin Interiä vastaan, Tainio harmittelee Hakan sivuilla.

– Oltiin silloin täysin vastaantulijoita ja nyt lähdetään parantamaan siitä ehdottomasti.

Vaikka edellisessä kohtaamisessa Inter jätti Hakan jyrän alle ja porskuttaa sarjan kärjessä, niin täysin ylivoimaisia eivät hekään ole. Tämä nähtiin viime kierroksella, kun turkulaiset vierailivat Maarianhaminassa ja palasivat sieltä 2-0 -tappio niskassaan.

Tainio muistuttaa myös, että nyt kun ottelutahti on kova ja paljon pelataan, niin myös erot tasoittuvat. Pelaajat väsyvät, eivätkä kaikki pysty aina pelaamaan maksimitasolla. Lisäksi valmentajat joutuvat miettimään kokoonpanoja pidemmällä tähtäimellä ja riskejä vältetään. Tämä näkyy myös Hakan kokoonpanossa sunnuntaina, kun Samuel Chidi huilaa ottelun juurikin liiallisesta rasituksesta johtuen. Tämä siis varotoimenpiteenä, jotta loukkaantumiset vältettäisiin.

Sen sijaan Saibou Keita palaa kokoonpanoon, kuten tekee myös Kajaanissa lainalla ollut Maximus Tainio. Ainoa loukkaantumisen takia pelin väliin jättävä on pitkäaikaispotilas Ville-Valtteri Starck.


FC Inter-FC Haka Veritas Stadionilla sunnuntaina 9.8. kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Interin ja FC Hakan verkkosivut