AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
3-4-3

23

(1-1)

Yleisöä 1225

IFK Mariehamn
5-2-3
vko.31 // 8.8.2020

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

RoPS hakee sunnuntaina kauden avausvoittoaan, kun Rovaniemen Keskuskentälle saapuu vieraaksi IFK Mariehamn.

Edellisellä kierroksella Rovaniemen Palloseura kohtasi vieraissa Tampereen Ilveksen. Vaikka tuliaisina oli jälleen yksi maalin tappio, pystyi joukkue puolustamaan omaa rangaistusaluetta nuorella miehistöllä varsin miehekkäästi.

RoPS:n vastustaja IFK Mariehamn joutui sekin tälle kaudelle uuden tilanteen eteen. IFK:n pitkäaikainen valmentaja Peter Lundberg astui Palloliiton tehtäviin, ja hänen tilallaan saarelaisia luotsaa nyt ruotsalainen Lukas Syberyjski.

IFK:n kausi on alkanut keinahdellen. He voittivat kotonaan FC Interin 2-0 mutta samalla ovat kärsineet suurilukuisen 3-0 tappion vieraissa Helsingin IFK:lle.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen povaa uitenkin kovaa kamppailua sarjapisteistä.

- IFK:lla on todella voimakas joukkue. Isokokoinen ja fyysinen, Tauriainen kuvailee RoPS:n sivuilla.

- He prässäävät hyvin koko joukkueena. Lisäksi heillä on vahvoja yksilöitä, jotka pystyvät myös hallitsemaan palloa.

RoPS:n sairasosastolta ei tähän otteluun todennäköisesti ole luvassa uusia apuja. Positiivisena uutisena erityisesti puolustuspään miesvajaukseen Simo Majander ja Zourab Tsiskaridze ovat toipuneet pelikuntoon ja ottivat tauon jälkeen taas ensimmäiset peliminuuttinsa aiemmin tällä viikolla Tampereella.

RoPS on napsinut tähän saakka ainoat pisteensä juuri kotikentällään ja nyt haussa on ensimmäinen täysi pistepotti. Samalla rovaniemeläiset lähtevät otteluun tietyllä revanssihengellä, sillä IFK vei viime kaudella joukkueitten molemmat kohtaamiset nimiinsä. Toisaalta RoPS voitti kaudella 2018 kaikki kolme kohtaamista Veikkausliigassa.

IFK Mariehamn lähti kohti Rovaniemiä jo lauantaina iltapäivällä. Matka vei laivalla Turkuun ja edelleen bussilla Tampereelle ja sieltä yöjunalla kohti napapiiriä, jonne joukkue saapuu varhain sunnuntaiaamusta.

IFK Mariehamnin kakkosvalmentaja Daniel Norrmén ei anna RoPS:n sarjasijoituksen kuitenkaan hämätä lainkaan.

- Vaikka RoPS on taulukossa viimeisenä, meiltä vaaditaan hyvä suoritus.

IFK yllätti viime ottelussa Interiä vastaan melkoisesti muokatulla ryhmityksellään pelipaikkoja myöten. Tämän suhteen Norrmén ei paljasta enempää.

- Aloitamme niillä 11 pelaajalla, joiden yksinkertaisesti uskomme toimivan yhdessä parhaiten. Riippumatta vastustajan ryhmityksestä pelaamme omaa peliämme.

IFK:n itseluottamus on korkealla viikolla FC Interistä otetun komean voiton jälkeen. Norrménilla ja päävalmentaja Lukas Syberyjskillä on myös positiivinen ongelma, sillä Aapo Mäenpäätä lukuun ottamatta koko ryhmä harjoittelu normaalisti ennen matkaa kohti Rovaniemeä. Tosin myös Mikko Sumusalon mukanaolo oli vielä avoinna odotetun perheenlisäyksen takia.


RoPS-IFK Mariehamn sunnuntaina 9.8. Rovaniemen Keskuskentällä kello 17.00 alkaen.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Nya Åland