AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 1867

FC Lahti
4-3-3
vko.31 // 5.8.2020

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

HJK ja FC Lahti iskevät yhteen torstaina Veikkausliigan kamppailussa. Bolt Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 18.30.

Kamppailu on jo toinen näiden kahden joukkueen välinen keskinäinen kamppailu tämän kauden Veikkausliigassa. Ensimmäinen ottelu Lahdessa reilu kuukausi sitten päättyi HJK:n selvään 4-0 voittoon. Lahtelaiset tekivät pelissä yhden omaan maalin, Klubin muut osumat viimeistelivät Rasmus Schüller, Lucas Lingman ja Roope Riski.

Lahtelaiset ovat tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä 8 pisteellä. Joukkue on voittanut kaksi ottelua, pelannut kaksi tasan, 0-0 pistejaot SJK:ta ja FC Honkaa vastaan, ja myös hävinnyt kahdesti, Klubin lisäksi KuPSille. Maaliero on 6-8, millä joukkue on sarjan kolmanneksi vähiten osumia viimeistellyt joukkue. Lisäksi on huomioitavaa, että joukkue on onnistunut maalinteossa vain kahdessa pelissä (3-0 voitot HIFK:ta ja TPS:ää vastaan). Joukkueen parhaat maalintekijät kahdella osumalla ovat olleet HJK-taustaiset Jasin Assehnoun ja Vahid Hambo.

HJK:lla on alla 2-2 kotitasapeli vauhdikkaasta KuPS-kamppailusta. Päävalmentaja Toni Koskela odottaa FC Lahden kohtaamista luottavaisena.

– Meillä on hyvä peli alla. Mielestäni KuPS:ia vastaan pystyimme pitämään hyvä otteen pelistä alusta loppuun ensimmäisen kerran tällä kaudella. Tietenkin siinä oli pieniä vaikeitakin hetkiä, kuten ottelun alussa, mutta iso kuva oli tämä, Koskela pohtii HJK:n sivuilla.

– Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat erilaiset. FC Lahti pelasi maanantaina Honkaa vastaan ja torstain pelin jälkeen heillä on uusi kamppailu jo sunnuntaina Ilvestä vastaan. Kun Lahden pelitahti on näin tiivis, voi olla jopa hiukan normaalia vaikeampaa ennakoida heidän kokoonpanoaan. Meillä on kaksi päivää pidempi palautuminen torstain peliin, joten meidän on hyödynnettävä tämä etu. Haluamme joka tapauksessa jatkaa kotipelejä samalla hyvällä ilmeellä. Lahdella on useita hyviä pallollisia pelaajia ja heidän suhteensa meidän pitää olla huolellisia, Koskela muistuttaa.

HJK-otteluun Lahti lähtee väsyneenä. Honka-ottelussa tuli jälleen lisää kolhuja. Varmana poissa on ainoastaan kuitenkin Tim Martinen. Martista lukuun ottamatta kaikki pelaajat olivat kolhuineen valmistavissa harjoituksissa paikalla. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli lähtee joukkoineen hakemaan Helsingistä täyttä pistepottia.

- Emme ole tyytyväisiä maanantain esitykseen kotiottelussa ja siksi teemme muutoksia systeemiin ja kokoonpanoon. Uudistamme hieman pelisysteemiämme. Aikaa on ollut vain pari päivää, mutta uskon, että se riittää. Lähdemme ehdottomasti voittamaan ottelua, Zeneli kertoo itsevarmana.


HJK-FC Lahti torstaina 6.8. Bolt Arenalla kello 18.30 alkaen.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut