AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 1575

HIFK
4-5-1
vko.31 // 4.8.2020

Ennakko: FC Haka-HIFK

Ennakko: FC Haka-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka palaa Tehtaan kentälle keskiviikkona, kun HIFK saapuu vieraaksi Valkeakoskelle.

HIFK vaihtoi alkukaudesta päävalmentajaa, kun Tor Thodesen sai väistyä ja Teemu Kankkunen sekä Mike Keeney ottivat valmentajavastuun kontolleen. Sen jälkeen joukkue on voittanut SJK:n ja IFK Mariehamnin sekä pelannut Ilveksen kanssa tasan.

Kotijoukkue sen sijaan metsästää edelleen kauden avausvoittoa. Useammassa ottelussa mahdollisuus siihen on ollut, mutta niin vain niissä on lopulta päädytty pistejakoon. Viimeisimpänä lauantainen vierailu Seinäjoelle, missä vahva alku ja 1-0-johto eivät lopulta riittäneet kuin 1-1 -tasapeliin. Päävalmentaja Teemu Tainio luotsaa joukkueensa kuitenkin itsevarmana keskiviikkoillan koitokseen.

– Meidän on tarkoitus nyt napata se ensimmäinen voitto, olla valmiita siihen fyysiseen puoleen ja pelaamalla hoitaa se tulos kotiin, Tainio korostaa Hakan sivuilla.

Fyysisellä puolella Tainio viittaa vastustajan pelityyliin, mikä ei ainakaan helpota alkukauden aikana kantapään kautta Veikkausliigan kovuuden oppinutta joukkuetta.

– HIFK on vaikea vastustaja. Täynnä kokeneita pelaajia, jotka tekevät vastustajan olon vaikeaksi ja erittäin vahvasti iskevät vastaan.

Ekstralatauksen otteluun Tainio näkee myös tunnelmaa ylläpitävillä vierasjoukkueen kannattajilla, mistä ei ollakaan tällä kaudella toistaiseksi päästy juuri nauttimaan.

– Lisäksi sieltä on tulossa iso joukko äänekkäitä faneja, niin siitä tulee mukava peli pelaajille ja kaikki oikein innoissaan odottaakin.

Todella harmittava takaisku koskilaisille on, että edellisen pelin viimeistelyharjoituksissa loukkaantunut Ville-Valtteri Starck on poissa myös tästä pelistä ja tulee olemaan näillä näkymin kuukausia sivussa.

Muutoin joukkueen tilanne on oikein mainio, sillä Maximus Tainio voidaan pitää vielä pelituntumaa Kajaanissa, kun taas Salomo Ojala palaa Hakan kokoonpanoon. Kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Saibou Keita, Topias Listo ja Kalle Kohonen.

HIFK on pelannut kolme edellistä Veikkausliigaotteluaan ilman tappioita ja joukkue on noussut sarjataulukossa viidenneksi. Edelliskierroksella käyty kamppailu Ilvestä vastaan Tampereella oli kova, kun taistelu pisteistä kävi kuumana loppuvihellykseen asti. Kotijoukkue Ilves haki lopussa johtomaalia, mutta HIFK:n puolustus kesti myös lukuisat erikoistilanteet ja sai mukaansa yhden sarjapisteen 2-2 -lukemiin päättyneestä ottelusta.

– Olin erityisen tyytyväinen meidän toiseen puoliaikaan Tampereella, sillä palattiin omalle tasollemme sen aikana verrattuna ensimmäiseen puoliaikaan. Lopussa oli kuitenkin aikamoista draamaa ja siinä sekoiltiin hieman. Onneksi saatiin kuitenkin se piste mukaan Ratinalta, vaikka vastustaja sai kymmenkunta kulmaa siinä. Vieraspisteeseen voidaan olla tyytyväisiä, se oli jätkiltä hyvä tulos. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavaa matsia Valkeakoskella, HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen mietti Ilves-ottelun jälkimainingeissa seuran sivuilla.

Otteluruuhka on tällä hetkellä tiivis, ja Ilves-ottelu käynnisti HIFK:n osalta kymmenen päivän tiukan rutistuksen, jonka aikana joukkue pelaa peräti kolme Veikkausliigaottelua. Tiiviissä ottelutahdissa pelaajien lepuutus ja kierrättäminen mahdollisuuksien mukaan varmistaa sen, että joukkueen jalat pysyvät tuoreina jokaisessa ottelussa. Ottelukohtainen valmistautuminen ja oikeanlainen asenne jokaisessa pelissä on asioita, joita on painotettu HIFK:n harjoituksissa ennen peliä.


FC Haka - HIFK Tehtaan kentällä keskiviikkona 5.8. kello 18.30.

Lähde: FC Hakan ja HIFK:n verkkosivut