AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 2297

KuPS
4-3-3
vko.31 // 4.8.2020

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

SJK kohtaa keskiviikkona 5.8. OmaSp Stadionilla hallitsevan Suomen mestari KuPS:n.

Keskiviikkona vastaan tulee joukkue, jonka pitäisi sytyttää SJK taistelemaan pisteistä entistä kovempaa. KuPS on myös päävalmentaja Jani Honkavaaran viime kauden joukkue, jonka hän luotsasi Suomen mestaruuteen sekä mitaleille aiempina kausina.

SJK sai tappioputkensa poikki viimeksi Hakaa vastaan, mutta 1-1-tasapeli ei kovin paljoa vielä lämmittänyt.

– Nyt mennään positiivisesti eteenpäin, saadaan positiivinen reaktio ja vastus on keskiviikkona kovin mahdollinen. Ja parhaat pelimme me olemme pelanneet joukkueita vastaan, jotka prässäävät aktiivisesti ylhäältä. Me olemme olleet vaikeuksissa alhaalla makaavia joukkueita vastaan, tai joukkueita jotka ei makaa edes alhaalla vaan jossain puolivälissä, eikä me vain osata käyttää sitä tilaa, sanoo Honkavaara.

– Eli positiivisin mielin haastamaan KuPS:a. Ja samalla tiedetään, että meidän pitää venyä parhaimpaamme. Pitää myös muistaa, että KuPS ei ole voittamaton. KuPS:lla on paljon vahvuuksia, mutta heillä on myös haavoittuvaisuuksia. He vain pystyvät tällä hetkellä pelaamaan aika hyvin omilla vahvuuksillaan ja se tekee heistä vaikeasti voitettavan joukkueen, arvioi Honkavaara.

Kuopion Palloseura etenee Veikkausliigassa väkevällä vauhdilla. Voimakkaasti pelaava joukkue on selvittänyt seitsemän ensimmäistä liigapeliään ilman yhtään tappiota. Peräti viisi KuPS-pelaajaa valittiin Veikkausliigan heinäkuun kuukauden tähdistöjoukkueeseen ja KuPS-valmentaja Arne Erlandsen valittiin kuukauden valmentajaksi. Keltamusta joukkue saapuu voitontahtoisella mielellä myös OmaSp stadionille kuukauden pelaajaksi valitun tehohyökkääjänsä Ilmari Niskasen johdolla. Niskanen on osunut liigassa jo kuudesti ja johtaa ylivoimaiseen tyyliin Ilta-Sanomien IS-tähtikisaa.

Kuopiolaisten joukkuepelaamisessa ovat kaikki osa-alueet hyvässä kunnossa ja pelaajat aikovat jatkaa vauhdikasta menoaan keskiviikkoiltanakin. Maalitilanteiden hyödyntäminen ja hyvä puolustaminen ovat voiton avaintekijöitä jokaisessa jalkapallo-ottelussa. KuPS ja SJK kohtasivat heinäkuussa keskuskentän stadionilla, joten molemmat joukkueet tuntevat toistensa ominaisuudet varmasti erittäin hyvin. Luvassa on siten tasaväkinen kamppailu Veikkausliigan arvokkaista sarjapisteistä.

Kuopiolaiset ovat valmistautuneet tiukkaan taisteluun Jani Honkavaaran valmentaman SJK-joukkueen kanssa.

- Kotijoukkueena oleva SJK yrittää tehdä nyt ehkä jotain hieman erilaista. Me olemme valmistautuneet hyvin kaikkeen. He tietävät mitä me teemme ja myös me tiedämme mitä he tekevät. Jalkapallossa ei yleensäkään tule isoja yllätyksiä vastaan, 90 minuuttia peliä on se mikä ratkaisee. Meillä on 20 hyvää pelaajaa käytettävissä ja me pyrimme kehittämään joukkuetta ja peliä paremmaksi jokaisessa harjoituksessa ja jokaisessa ottelussa. Voitto on meidän tavoitteenamme keskiviikkonakin, Erlandsen korostaa KuPS:n sivuilla.


SJK - KuPS OmaSp Stadionilla keskiviikkona 5.8. kello 18.30.

Lähde: SJK:n ja KuPS:n verkkosivut