AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2
#10 Ala-Myllymäki

10

(0-0)

Yleisöä 2004

RoPS
4-5-1
vko.31 // 4.8.2020

Ennakko: Ilves-RoPS

Ennakko: Ilves-RoPS

Kuva: Juha Tamminen

Ilves ja RoPS hakevat voittoa, kun joukkueet iskevät keskiviikkona yhteen Ratinassa. Ottelu alkaa kello 18.30.

Rovaniemen Palloseura on ensimmäinen joukkue, jonka Ilves kohtaa tällä liigakaudella toistamiseen. Ensimmäisessä mittelössä pari viikkoa sitten Naatan Skyttä vei vierailijat johtoon, mutta Matias Tamminen toi viimeisillä hetkillä pohjoisen pojat tasoihin 1–1. Keskiviikkona tamperelaiset hakevat täyttä pistepottia vuorostaan Ratinassa.

Ennen heinäkuun 1–1-tasapeliä Ilves ja RoPS kohtasivat toisensa tänä vuonna jo Suomen Cupissa. B-lohkon hännille jääneet rovaniemeläiset eivät pärjänneet lohkonsa voittaneen kissapedon käsittelyssä, kun Pirkkahallilla merkkautettiin 3–1-lukemat.

Ilves pelasi viimeksi lauantaina, joten välipäiviä ei kerry montaa. Ratinan stadionilla HIFK onnistui kuin onnistuikin nappaamaan tasapelipisteen mukaansa. Tunteikkaiden vaiheiden jälkeen tulostaululle jäivät 2–2-lukemat. Kotijoukkueen osumista vastasivat Mikael Almen kulmapotkusta sekä Naatan Skyttä hyvin rakennetulla puskumaalilla.

Sarjasijoitus Ilveksellä on tällä hetkellä kuudes, joka ei ole aivan sitä, mitä Ilvekseltä odotettiin.

- Ilves on edelleen vastustaja vaikeimmasta päästä. Heillä on myös rinkinsä puolesta mahdollisuus rotaatioon, RoPS-luotsi Vesa Tauriainen kuvailee.

RoPS puolestaan maistoi tappion karvasta kalkkia isännöidessään sarjajumbo TPS:aa lauantaina. 2–3-päättyneessä ottelussa sinipaidoilta maalinteossa onnistuivat Enoch Banza ja Juho Hyvärinen. Häviö jätti rovaniemeläiset viimeiselle sijalle, kun kuudesta ottelusta on kasassa kaksi pistettä.

– Jokaisen pisteen saaminen on kovan työn takana. On turha miettiä, että onko RoPS taulukon ylä- vai alapäässä. Meidän pitää keskittyä itseemme ja olla valmiita alusta alkaen, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss paaluttaa seuran sivuilla.

Omalta osaltaan loukkaantumiset ovat vaikuttaneet Ilveksen iskukykyyn. Usea pelaaja kärsii pikkukolhuista tai on vasta palaamassa täyteen pelikuntoon huilin jäljiltä. Varmoja poissaolijoita keskiviikolta ovat Maksim Stjopin, Joona Veteli, Ilari Mettälä ja Tiemoko Fofana.

– Onhan tässä pohdittavaa. Esimerkiksi puolustuksessa Janne Sakselan ja Tatu Miettusen tilanteen arvioimme vielä tiistaina viimeistelyharjoituksissa.

RoPS:n kokoonpanosta Tauriainen ei kovin paljon etukäteen paljastunut. RoPS matkustaa Tampereelle kuudentoista pelaajan voimin, joka on ollut normi useampana kautena.

- Pelejä tulee nyt niin tiuhaan tahtiin, että meidän on mietittävä tarkkaan, keitä otamme mukaan ja keitä ei, Tauriainen päättää.


Ilves - RoPS Ratinan Stadionilla keskiviikkona 5.8. kello 18.30.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, RoPS:n verkkosivut