AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1512

FC Honka
3-4-3
vko.30 // 2.8.2020

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kohtaa viikonlopun kierroksen päättävässä maanantain Veikkausliigaottelussa espoolaisen FC Hongan.

Vierailija FC Honka on yhä tappioitta tämän kauden Veikkausliigassa. Kuudesta pelaamastaan ottelusta se on voittanut kaksi ja tasannut pisteet neljästi. Espoolaisten puolustus on ollut liigan eliittiä ja joukkue on päästänyt vähiten maaleja liigassa. FC Lahti pääsee kuitenkin Honkaa vastaan hyvän tilaston saattelemana

FC Lahti on tosiaan ollut Hongalle vaikea vastustaja kuluvalla kaudella. Koronatauon jälkeen joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, jossa Lahti oli parempi numeroin 1-2 kuten oli ollut myös tammikussa pelatuss harjoitusottelussa. Maalin erolla päättyi myös Suomen Cupin puolivälierä. Silloin aivan ottelun alussa syntyneellä maalilla jatkopaikka meni lahtelaisille luvuin 0-1.

– Meillä on ollut vaikeaa viime otteluissamme Lahtea vastaan. Nyt haluamme pitää huolen siitä, että olemme valmiina taistelemaan heti avauspotkusta saakka. Heillä on monta hyvää pelaajaa, jotka ovat vaarallisia erityisesti vastahyökkäyksissä. Niissä meidän täytyy olla hereillä.

- Kun lisäksi toteutamme omaa pelisuunnitelmaamme ja pelaamme yhdessä joukkueena, olemme vahvoja maanantaina, sanoo Hongan maalivahti Tim Murray.

Viime kaudella suurilta osin 4-4-2 ryhmityksellä pelannut Honka on luottanut tällä kaudella uuteen systeemiin. Puolustuksen pohja rakentuu kolmen keskuspuolustajan varaan. Laidoilta löytyvät nousevat wingbackit, keskikentän keskeltä kaksi pelaajaa, ja hyökkäyksestä vahva kolmikko.

– Pyrimme uudella systeemillämme prässäämään korkeammalta kuin ennen. Maalivahdeilta tämä systeemi vaatii saumatonta yhteyttä muun joukkueen kanssa. Kauden alussa mukautuminen on tietysti vielä hieman kesken, mutta meillä on todella kova joukkue, joka pystyy kyllä muuntautumaan erilaisiin pelitapoihin, Murray sanoo.

Maanantain otteluun Lahti pääsee vihdoin levänneenä, mutta kierrätystä on silti luvassa. Lahtelaiset pelaavat taas kolme ottelua alle viikkoon. Kokoonpanosta ovat varmasti poissa Timi Lahti ja Tim Martinen. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa suojattiensa peliasenteen paranevan maanantain kamppailuun.

- On mukava päästä pelaamaan ehjän harjoitusviikon jälkeen. Kokoonpanoon tulee hieman muutosta, sillä meillä on taas alle viikkoon kolme raskasta peliä. Meidän pitää ajatella myös niitä. Joukkueella on hyvä draivi päällä. Lähdemme parantamaan edellisestä ottelusta peli-ilmettä ja peliasennetta.

- Vastustaja on kova ja Honka on taktisesti erittäin vahva. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen ilman, että oma pelimme kärsii, Zeneli miettii.


FC Lahti - FC Honka Lahden stadionilla maanantaina 3.8. kello 18.30.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut