AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2
#15 Almen #23 Skyttä

22

(2-1)

Yleisöä 2384

HIFK
4-4-2
#3 Mattila #9 Luis Henrique
vko.30 // 31.7.2020

Ennakko: Ilves-HIFK

Ennakko: Ilves-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

Sarjataulukon keskikastista löytyvät Ilves ja HIFK kohtaavat lauantaina Tampereella Ratinan stadionilla.

Kuudentena sarjataulukossa oleva Ilves huohottaa HIFK:n niskaan yhden pisteen erolla. Kauden alun kahden voiton jälkeen kone on hieman alkanut yskähdellä, sillä neljästä viimeisimmästä ottelusta on irronnut vain kaksi tasapeliä.

HIFK keräsi kolmesta ensimmäisestä liigaottelustaan kolme pistettä yhdellä voitolla. Saldo ei miellyttänyt seurajohtoa, joten päävalmentaja Tor Thodesenille näytettiin ovea. Vastuun otti kakkosvalmentaja Teemu Kankkunen, joka oli jo kaudella 2018 penkin päässä johtamassa joukkueen Ykkösen voittajaksi.

Kankkusen alaisuudessa "Röda" on nyt pelannut kaksi ottelua voittaen molemmat.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää HIFK:n iskevän vastaiskujen avulla tehokkaasti selustaan.

– Se mitä kahden pelin otannalla voi sanoa, niin uuden valmentajan alaisuudessa peliä on yksinkertaistettu selkeästi puolustussuuntaan. Hyökkäys on yhä yksinkertaista, mutta varsin tehokasta. Siellä on hyviä pelaajaprofiileja noudattamaan yhteistä mallia.

– Katselin Maarianhaminan pelin ja kyllähän HIFK oli siinä vakuuttava. Pelaajat hoitivat puolustustehtävänsä todella sitoutuneesti ja toisaalta tilanteenvaihdot olivat räjähtäviä ja myrkyllisiä vastustajalle. Tyly vierasesitys, Wiss kiteyttää.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat edelleen Ilari Mettälä, Joona Veteli, Tatu Miettunen, Maksim Stjopin ja Mika Hilander.

HIFK pelasi tuloksellisesti täydellisen viikon, jonka aikana joukkue kaatoi ensin SJK:n kotona maalein 2-1, ja heti perään sunnuntai-iltana IFK Mariehamnin vieraskentällä puhtaasti 3-0. Joukkueen peli-ilme oli molemmissa otteluissa täysin erilainen verrattuna kauden kolmeen ensimmäiseen peliin. Peli-esitykset olivat ryhdikkäitä, ja joukkue pelasi organisoidusti ja yhtenäisesti molempia viimeviikkoisia vastustajiaan vastaan.

Viikon aikana joukkueesta nousi myös esiin uusia ratkaisijoita, kun yhteensä neljä pelaajaa saivat tehtyä ensimmäiset maalinsa tällä kaudella. SJK-ottelun sankari oli Sakari Mattila, joka kahdella maalillaan ratkaisi kolmen sarjapisteen kohtalon Bolt Arenan keskiviikkoillassa. Jälkimmäinen osuma tuli vasta lisäajalla juuri ennen ottelun päättymistä. Ahvenanmaalla maalitilinsä avasivat puolestaan Luís Henrique, Adama Fofana ja Jabar Sharza. Mainitsemisen arvoista on myös, että Erikson Carlos ja Joel Mattsson olivat mukana tekemässä esityötä kaikissa HIFK:n maaleissa Maarianhaminassa.

Pitkän Ahvenanmaan matkan jälkeen joukkue vietti pari vapaapäivää ennen treenien jatkamista Ilves-peliä silmällä pitäen. Valmentaja Mike Keeney kertoi perjantaisten valmistavien harjoitusten jälkeen odottavansa erittäin tasaista ottelua kahden yllätysvalmiin joukkueen välillä.

– Meillä on vastassa samoista sijoista kamppaileva joukkue, joten edessä on tärkeä ottelu. Ilves kuuluu tästä syystä niihin joukkueisiin, joita vastaan meidän pitäisi ottaa pisteitä kun pelaamme vastakkain. Saadaan kova haaste tähän paikkaan. Ilves on hyvin valmennettu joukkue, joka pystyy sopeutumaan vastustajansa pelitapaan nopeasti, Keeney sanoo HIFK:n sivuilla.


Ilves - HIFK Ratinan Stadionilla lauantaina 1.8. kello 17.00.

Lähde: Ilveksen ja HIFK:n verkkosivut