AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
3-4-3
#23 Banza #20 Hyvärinen

23

(1-1)

Yleisöä 1498

TPS
3-5-2
#14 Pikkarainen #18 Olawale #6 Peräaho
vko.30 // 31.7.2020

Ennakko: RoPS-TPS

Ennakko: RoPS-TPS

Kuva: Juha Tamminen

Vielä kauden ensimmäistä voittoaan metsästävät RoPS ja TPS iskevät yhteen lauantaina Rovaniemellä.

TPS:n uusi päävalmentaja Jonatan Johansson saa lauantaina odotetun tulikasteensa raitapaitojen päävalmentajana. Johansson on johtanut Palloseuraa harjoituskentällä nyt viiden päivän ajan ja joukkueen tämän hetken peli-ilme selviää lauantaina Rovaniemen keskuskentällä.

- Meidän pitää olla tässä päivässä kiinni ja tämän kauden tavoitteena on säilyttää Veikkausliigapaikka. Se on meidän realismiamme nyt. Seurassa on tietysti historiaa ja perinteitä, ja pidemmässä juoksussa omia nuoria pelaajia pitää saada entistä enemmän mukaan, Johansson tietää.

TPS:n lauantainen vastustaja RoPS on myös tahkonnut alkukauden viisi otteluaan läpi ilman voittoa. RoPS on kuitenkin avannut jo pistetilinsä kahdella tasapelillä, jotka ovat tulleet FC Hakaa ja Ilvestä vastaan. RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen on painiskellut samanlaisten ongelmien kanssa kuin TPS-virkaveljensäkin tähän mennessä.

Kummankaan joukkueen, TPS:n eikä RoPS:n suorittamisesta ei ole löytynyt sellaista koko ottelun kestävää tasaisuutta ja laatua, että voittotili olisi vielä auennut.

Aikaisemmissa otteluissa TPS on ollut varsin suoraviivainen joukkue. Valmentajan vaihdos tuo joukkueelle usein ylimääräistä virtaa pelaajien halutessa osoittaa kuuluvansa kokoonpanoon. Vastustajalle vaihdos taas tuo lisää kysymysmerkkejä.

- Nyt TPS:n pelaamista on todella vaikea arvioida, Tauriainen sanoo.

- Joitain muutoksia varmasti tulee, mutta toisaalta en usko, että Tintti on vielä tässä ajassa kovinkaan paljon pystynyt vaikuttamaan TPS:n pelaamiseen.

RoPS:n loukkaantuneiden osasto on vielä kysymysmerkki, saadaanko sieltä apuja jo TPS-otteluun. Kiirehtimiseen ei ole varaa, sillä elokuun otteluruuhka tulee olemaan kova. HJK:n tuore lainamies Joonas Vahtera on kuitenkin joukkueen käytettävissä jo lauantaina.

TPS on kärsinyt alkukaudesta muutaman avainpelaajan loukkaantumisesta, mutta nyt kokonaisuus näyttää jo hieman paremmalta. Viime kauden ykköspyssy Eliécer Espinosa menetettiin jo aikaisemmin loppukaudeksi. Rodney Strasser ja Mika Ääritalo ovat jo joukkueen mukana Rovaniemellä, mutta heidän lopullinen pelikuntonsa selviää vasta Rovaniemellä. Kukaan TPS:n pelaajista ei kärsi pelikieltoa.

- Pienemmän budjetin joukkueet kärsivät eniten tästä kovasta ottelutahdista. Pelaajien roolituksen pitää onnistua myös mahdollisimman hyvin. Molemmilla joukkueilla on edelleen se ensimmäinen voitto haussa, joten tiukka ottelu tullaan näkemään, Johansson uskoo.


RoPS - TPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 1.8. kello 17.00.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut