AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#11 Niskanen

21

(2-0)

Yleisöä 1950

SJK
4-3-3
#11 Oliinyk
vko.29 // 25.7.2020

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuva: Juha Tamminen

Sarjataulukon kärjessä keikkuva KuPS saa sunnuntaina vieraakseen ärsytetyn SJK:n.

Jani Honkavaara valmensi KuPS:ia kolme vuotta saavuttaen joukkueen kanssa hienoa kilpailullista menestystä. Nyt hän saapuu tutulle peliareenalle vierasjoukkueen päävalmentajan roolissa. Sunnuntai-ilta tulee olemaan siten suuria tunteita täynnä.

SJK matkustaa Suomen mestarin kotikentälle kirvelevä tappio niskassaan, kun se menetti keskiviikkona Helsingissä jo hallussa olleen tasapelin aivan ottelun viimeisellä kosketuksella. Lisäksi tappio oli toinen perättäinen, joten se kirpaisee sitäkin enemmän. KuPS puolestaan ei ole hävinnyt vielä kertaakaan, ja se on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta kolme, ja tasannut pisteet kahdesti. KuPS johtaakin sarjaa pisteen erolla FC Interiin, ja kahden pisteen erolla HJK:hon.

- Meidän pitää nyt mennä Kuopioon, kovimman mahdollisen haasteen eteen ja se on mielestäni mahtavaa, sillä nyt me nähdään keitä me ollaan. KuPS on varmaan kovin mahdollinen mittari ja jos menet sinne yhtään henkisesti huonossa tilassa, etkä ole päässyt yli edellisestä, niin kyyti voi siellä olla tosi kylmää, sanoo SJK-luotsi Honkavaara.

– Meidän pitää kerätä itsemme. Siitä urheilussa on kysymys. Kääntää huomio positiivisiin asioihin, sillä positiiviset asiat antaa paljon enemmän voimaa kuin negatiiviset. Se on se isoin juttu, mikä meidän pitää yhdessä tehdä. Valmentaja ei voi aina tehdä sitä pelaajien puolesta. Joskus se onnistuu, mutta ei aina.

Liikaa menneisiin otteluihin ei kannata kuitenkaan enää Honkavaaran mukaan takertua.

– Me ollaan kuitenkin aloitettu kausi ihan hyvin, ja nyt olemme pelanneet kaksi peliä vähän huonommin. Ja niistäkin olisimme voineet saada jotain. Olemme saaneet mitä olemme tilanneet. Turha sitä on suurennella tai pienennellä. Se on mitä on, korostaa Honkavaara.

Keskiviikon peliesitys FC Lahtea vastaan nosti kuopiolaiset jälleen sarjataulukon ykköspaikalle. Joukkue haluaa sunnuntainakin pitää yllä kovaa tempoa, joka on nykyfutiksessa keskeistä. Luvassa on jälleen vauhdikas ja viihdyttävä jalkapallonäytös oman kotiyleisön edessä.

- Jalkapallo muuttuu kansainvälisellä tasolla yhä nopeammaksi ja nopeammaksi. Me koetamme kehittää tempoa paremmaksi jokaisessa treenissämme ja pitää tempoa yllä jokaisessa ottelussamme.

- Kotiotteluissa me haluamme osoittaa kotiyleisölle parasta osaamistamme. Pelissä vastustaja tietenkin yrittää aina parhaansa mukaan estää meitä käyttämästä omia pelillisiä vahvuuksiamme, KuPS-valmentaja Arne Erlandsen toteaa.

Perjantaina SJK julkisti puolustaja Nikko Boxallin sopimuksen. Vielä ei ole varmaa, että saako Boxall pelata sunnuntaina ottelussa, mutta jos rekisteröintipaperit saadaan Palloliitosta ajoissa, on Boxall pelikunnon puolesta valmis tositoimiin välittömästi. Boxallille olisi tarvetta, sillä SJK menettää tästä ottelusta pelikiellon vuoksi puolustuksesta Tero Mäntylän. Mäntylä sai keskiviikkona kaksi keltaista korttia ja on siten pelikiellossa yhden ottelun.

Viime keskiviikkona SJK-paidassa teki oman Veikkausliigadebyttinsä Meksikon entinen maajoukkuemies Dárvin Chávez. Chávez missasi kauden kolme ensimmäistä ottelua loukkaantumisen vuoksi, mutta on nyt täysillä mukana. SJK:lla ei ole Mäntylän lisäksi muita pelikieltoja tai muita loukkaantumisia.


KuPS - SJK sunnuntaina 26.7. kello 18.30 Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut