AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

03

(0-1)

Yleisöä 1000

HIFK
3-5-2
#9 Luis Henrique #24 Fofana #10 Sharza
vko.29 // 25.7.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

HIFK matkaa sunnuntaiksi kohti Ahvenanmaata, jossa joukkue kohtaa Kamratmöte-ottelun merkeissä IFK Mariehamnin.

Isäntäjoukkue IFK Mariehamn on ennen ottelua sarjataulukossa heti HIFK:n takana sijalla seitsemän. Joukkueiden välillä on tällä hetkellä ainoastaan yhden sarjapisteen mittainen ero.

IFK Mariehamn ja HIFK ovat toiseilleen tuttuja jo kuukauden takaa, sillä joukkueet iskivät yhteen Bolt Arenalla harjoitusottelun merkeissä kesäkuun viimeisellä viikolla. Joukkueet päätyivät silloin tasapeliin lukemin 1-1, ja tasaista on muutenkin yleensä ollut näiden joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Viime kauden kolmesta Veikkausliigaottelusta kaksi päättyivät tasan 90 minuutin pelin jälkeen, eikä tämän kauden Suomen Cupin lohkovaiheen ottelukaan muuttanut tasapelien trendiä.

HIFK voitti keskiviikkona ensimmäistä kertaa kotikentällään tällä kaudella varsin dramaattisen ja tapahtumarikkaan SJK-ottelun viime hetkien voittomaalilla 2-1. Tulos ja esitys antoivat uskoa HIFK:n alkuviikosta uudistuneelle valmennusryhmälle.

– Keskiviikon peli oli meiltä hyvä esitys, siinä oli paljon energiaa, työpanosta ja oikeanlaista asennetta pelissä. Taisteluilme oli hieno ja teimme runsaasti töitä yhdessä ryhmänä. Lähdimme hakemaan selkeää ryhtiliikettä kauden kahteen ensimmäiseen kotiotteluun verrattuna, ja sen me myös saimme, sanoo valmentaja Mike Keeney.

HIFK:n joukkue matkustaa Ahvenanmaalle lähes täyden ryhmän voimin, sillä ottelusta ovat varmuudella poissa ainoastaan pitkään sivussa olevat Macario Hing-Glover ja Sydney Lokale. Pitkä reissu laiva- ja bussimatkoineen asettaa omat haasteensa otteluun valmistautumiselle, joten riittävä lepo ja ravinto nousevat juuri tämän reissun kohdalla muita vieraspelejä isompaan rooliin.

– Tärkeintä on antaa pelaajille optimaaliset eväät otteluun valmistautumiseen, eli tarpeeksi lepoa ja ravitseva lounas laivamatkan aikana. Vastassa on joukkue, jolla on useita laadukkaita pelaajia, joten meidän on oltava hyvin valmistautuneita, Keeney toteaa.

Kotijoukkue IFK Mariehamnin suurin kysymysmerkki on viikolla FC Hakaa vastaan loukkaantunut Robin Buwalda. IFK-kapteeni oli sivussa vielä ainakin perjantain harjoituksista. Muita poissaoloja Grönvittillä ei ole.


IFK Mariehamn - HIFK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 26.7. kello 18.30.

Lähde: Ålandstidningen, HIFK:n verkkosivut