AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
TPS
4-5-1

13

(0-1)

Yleisöä 1099

FC Lahti
4-3-3
vko.29 // 24.7.2020

Ennakko: TPS-FC Lahti

Ennakko: TPS-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Neljällä tappiolla Veikkausliigan aloittanut TPS valmistautuu lauantaiseen FC Lahti-otteluun hieman hämmentävissä olosuhteissa.

Päävalmentaja Tommi Pikkaraisen sopimus purettiin perjantaina ja raitapaidat lähtevät haastamaan lahtelaisia Joonas Laurikaisen johdolla. 37-vuotias Laurikainen debytoi näin Veikkausliigassa päävalmentajana, mutta vetovastuu siirtyy viikonlopun jälkeen uudelle päävalmentajalle, Jonatan Johanssonille.

Ilir Zenelin valmentama FC Lahti kuuluu ennakkoon TPS:n päävastustajiin tämän vuoden Veikkausliigassa. Lahtelaiset ovat aloittaneet sarjan ihan kohtuullisesti. Joukkue kaivoi 0-3-vierasvoiton HIFK:sta sekä jakoi pisteet kotonaan SJK:n kanssa. Sarjan kärkeen povatut HJK ja KuPS ovat antaneet FC Lahdelle sitten jo kylmempää kyytiä.

- Lahti on voittanut ja hävinnyt reilusti, mikä ei tule yllätyksenä. Ne pelaa aika rohkeasti ja jos niille antaa vähääkään siimaa, tulee noutaja. Lahti on pallollisena vahva, niitä ei saa päästä pyörittämään. Me tarvitaan työhaalarit päälle ja meidän pitää ottaa aika ja tila pois, Laurikainen toteaa TPS:n verkkosivujen mukaan:

TPS:n pelaajista Albijon Muzaci sai viime keskiviikon HJK-ottelussa kaksi keltaista korttia ja joutui suihkun puolelle. Suomen Palloliitossa on tarkisteltu ottelun jälkeisiä videoita ja lopputuloksena on se, että Muzacin pelikielto on kumottu ja hän on pelikelpoinen lauantain FC Lahti -ottelussa. Tämä uutinen otetaan TPS-leirissä tietysti ilomielin vastaan.

- Ihan mahtava uutinen, häntä tarvitaan. Saadaan lisää freesejä jalkoja kokoonpanoon mukaan. Vähän pitää taas kierrättää pelaajia. Rasse (Holma) sai viimeksi jo minuutteja alle, ja on taas vähän valmiimpana mukana. Ärtsi (Ääritalo) ja Rodney (Strasser) ovat pois kokoonpanosta edelleen ja Espin (Espinosa) tilanteen tietävätkin jo kaikki, Laurikainen listaa.

Vieraskiertueensa kolmanteen otteluun Turkuun FC Lahti lähtee erittäin lyhyellä valmistautumisajalla. Joukkue oli Lahdessa vasta torstain puolella, joten lepoaikaa ei juuri ole jäänyt. Kuopion kolhuista huolimatta Mastokaupungin ylpeys pääsee lähtemään vierasotteluun lähes ehjällä miehistöllä. Sivussa on varmasti vain Tim Martinen.


TPS-FC Lahti Veritas Stadionilla lauantaina 25.7. kello 17.00.

Lähde: TPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut