AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2
#11 Ademi #7 Sjöroos

22

(1-1)

Yleisöä 1000

FC Haka
4-4-2
#20 Malundama #9 Keita
vko.29 // 21.7.2020

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja FC Haka kohtaavat toisensa keskiviikkona Maarianhaminassa. IFK Mariehamn pääsee lähtemään otteluun voitto alla, kun taas koskilaiset jahtaavat vielä avausvoittoaan.

IFK Mariehamn nappasi viime kierroksella kauden avausvoittonsa kaatamalla vieraskentällä SJK:n 2-1. Hakalla voittotili on sen sijaan vielä avaamatta, kun kolmen ensimmäisen pelin jälkeen pistesaldo on kasvanut kahdella pisteellä.

- En tunne Hakaa niin hyvin enkä ole seurannut heitä viime aikoina. Talvella he olivat kuitenkin erittäin hyviä ja heillä on pitkälti sama runko ja perusasiat viime kaudesta, jolloin he voittivat selvästi Ykkösen, IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman toteaa IFK TV:n haastattelussa.

Avausvoiton jäljiltä IFK:n leirissä tunnelmat ovat korkealla.

- Meillä on nyt hyvä flow ensimmäisen voiton myötä ja voimme lähteä hyvällä itseluottamuksella seuraavaan peliin. Väsymyskään ei tunnu niin pahalta tässä tiukassa pelirytmissä ensimmäisen voiton jälkeen. On kiva päästä pelaamaan nyt kaksi peliä peräkkäin kotikentälle.

- Olen luottavainen, että voimme voittaa minkä tahansa joukkueen, jos pelaamme hyvän pelin. Sitä haemme, Forsman miettii.

Veikkausliigan kahdella tasapelillä ja yhdellä tappiolla aloittanut koskilaisnippu lähtee Teemu Tainon mukaan Ahvenanmaalle kasvattamaan pistetiliä entisestään.

– Hyvä joukkue ja kova vastus tulee aivan varmasti. Me lähdetään matkaan kuitenkin kartuttaan pistetiliä, Tainio toteaa Hakan sivuilla.

IFK on kokenut viime kauden jälkeen isoja muutoksia, kun valmentajan lisäksi iso joukko runkopelaajia jätti seuran. Tilalle on toki saatu uusia pelaajia, mutta joukkue on nyt keski-iältään varsin nuori ja paperilla materiaali on heikentynyt selvästi.

Tämä ei ole kuitenkaan tahtia haitannut, sillä joukkue on napannut jo neljä pistettä, vaikka Hakan lailla joukkueen alkukausi on ollut varsin kova. Vastassa ovat olleet Ilves, Honka ja SJK. Näistä kolmesta ottelusta ahvenanmaalaiset ovat napanneet yhden voiton, sekä yhden tasurin, mikä tuli niinikään Honkaa vastaan. Voitto puolestaan SJK:sta ja tämä saattaa antaa heille pienen lisäboostin otteluun – näin ainakin Tainio arvelee.

– Maarianhamina haki hienon voiton Seinäjoelta, niin ovat varmasti täynnä itseluottamusta.

Mielenkiintoisia nimiä joukkueessa ovat myös Hakastakin tutut Aapo ja Niilo Mäenpää, joista ensin mainittu aloittaa jo neljättä kauttaan saarella, ja sai nyt tälle kaudelle seurakseen Interistä siirtyneen veljensä Niilon. Tainio on tehnyt kotiläksynsä, tietää mitä on odotettavissa ja pistänyt merkille myös muutokset viime kauteen.

– Kaikki kolme peliä olen nähnyt, mitä ne on pelannut. Vähän uutta systeemiä viime vuodesta on tullut uuden valmentajan mukana. Ihan hyvä joukkue siellä on.

Hakan tilanne on erittäin hyvä, sillä Ville-Valtteri Starck on ainoa loukkaantumisen takia pelin väliin jättävä pelaaja. Hänkin on jo ollut joukkueharjoituksissa mukana, mutta poissa siis vielä ainakin tästä ottelusta.

Myös Maximus Tainion tilanne on mielenkiintoinen. Kansainvälinen siirtoikkuna on auki, joten pelilupaa odotellaan. Nähtäväksi jää milloin lupa tulee ja mies nähdään vihdoinkin tositoimissa, sekä millainen rooli hänelle joukkueesta löytyy.

IFK Mariehamn - FC Haka Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 22.7. kello 18.30.