AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3
#25 Nissilä #13 Udo #11 Niskanen

30

(2-0)

Yleisöä 1290

FC Lahti
4-3-3
vko.29 // 21.7.2020

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi 2020 jatkuu keskiviikkoiltana jälleen oman kotiyleisön edessä, kun vastustajana on FC Lahti.

Mestarijoukkue jatkaa omaa liigakauttaan hyvistä asemista. Neljästä kovasta liigapelistä on kerätty yhteensä kahdeksan sarjapistettä yhteismaalein 5-1. Maalivahti Otso Virtanen on torjunut liigassa kolme hienoa nollapeliä. Tappioita ei ole toistaiseksi tullut ja joukkue on tasaisessa sarjataulukossa kakkossijalla. Kuopiolaiset ovat tänäkin vuonna tiiviisti mukana sarjan tiukassa kärkitaistelussa.

Kotijoukkue lähtee tavoittelemaan aktiivisella pelillä kolmea sarjapistettä keskiviikon ottelusta.

- Kotona me haluamme osoittaa hyökkäävää pelityyliä ja esittää hyökkäävää jalkapalloa. Jos me yllämme samalle tasolle kuin Interiä vastaan, silloin meillä on hyvät mahdollisuudet myös Lahtea vastaan, päävalmentaja Arne Erlandsen tiivistää.

FC Lahti saavutti edelliskierroksella avausvoittonsa kukistettuaan HIFK:n Helsingissä 3-0. FC Lahti saapuu Kuopioon voitontahtoisella asenteella ja kotijoukkueen pitää olla valmiina heti pelin alusta alkaen, jottei vierasjoukkue pääsisi alussa yllättämään. Joukkueiden väliset liigapelit ovat olleet aina erittäin tasaväkisiä vääntöjä ja näin tapahtunee keskiviikkonakin.

- Lahti on hyvä joukkue. Tarkkana ja terävänä on oltava heti alusta alkaen jokaisessa ottelussa. Kova ottelu tulee, jokainen ottelu tässä liigassa on kova. Me haluamme pelata korkealla tasolla jokaista joukkuetta vastaan ja me haluamme aina kehittää joukkuetta ja pelaamista paremmaksi. Vastustajat eivät ole saaneet meitä vastaan kovin paljon tilanteita. Keskiviikkona me haluamme itse luoda tilanteita enemmän kuin viime pelissä tapahtui, Erlandsen toteaa.

FC Lahti lähtee Kuopioon jälleen keskellä otteluruuhkaa. Varmasti sivussa on vain Tim Martinen. Valmistautumis- ja palautumisaika keskiviikon otteluun on kuitenkin ollut lyhyt, mutta joukkueen päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että avausvoiton tuoman itseluottamuksen päälle on hyvä rakentaa.

- Lauantain voitto oli henkisellä puolella tärkeä. Saimme koko joukkueena lisää itseluottamusta omaan tekemiseemme. Se antaa myös itseluottamusta olla yhä rohkeampia. Silti meidän pitää parantaa edellisestä pelistä. Meille tuli puolustuspäässä muutama nukahdus, jollaisiin ei ole Kuopiossa varaa.

- KuPS on kovassa vireessä. He ovat voittaneet kaksi ottelua ja pelanneet kaksi tasan. Heillä on nyt hyvä flow. Lisäksi he ovat saaneet valmistautua otteluun 24 tuntia enemmän kuin me. Uskon silti, että pystymme jatkamaan hyvää virettämme, kun pelaamme rohkeasti omaa peliämme, Zeneli kertoo luottavaisena.

Hyökkääjät Lucas Rangel ja Tommi Jyry sekä keskikenttäpelaajat Issa Thiaw ja Pedro Vitor ovat sivussa KuPS:n keskiviikkoisesta kokoonpanosta.


KuPS - FC Lahti Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla keskiviikkona 22.7. kello 18.30.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut