AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-5-1
#3 Mattila #3 Mattila

21

(1-0)

Yleisöä 1721

SJK
4-3-3
#88 Ngueukam
vko.29 // 21.7.2020

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

Kuva: Juha Tamminen

Valmentajaa viikon alkajaisiksi vaihtanut HIFK saa keskiviikkona kotikentällään vastaansa SJK:n.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio alla, sillä SJK hävisi viime viikonloppuna IFK Mariehamnille, ja HIFK puolestaan FC Lahdelle. SJK-ottelu on samalla maanantaina julkistetun HIFK:n uuden valmennusjohdon ensimmäinen koitos.

SJK on HIFK:n tapaan pelannut kolme Veikkausliigaottelua tällä kaudella. Seinäjokelaisseura on saalistanut yhteensä neljä pistettä yhden voiton, yhden tasapelin ja yhden tappion jälkeen. Joukkue voitti TPS:n kotona kauden avausottelussa, jonka jälkeen seuraava peli tuotti maalittoman tasapelin FC Lahden vieraana. Viime kierroksella SJK kohtasi IFK Mariehamnin, joka ehkä hieman yllättäen haki täydet pisteet mukanaan Ahvenanmaalle lukemin 1-2.

HIFK pelasi edellisen ottelunsa lauantaina, kun joukkue kohtasi FC Lahden Bolt Arenalla. Lahtelaiset hakivat pisteet mukaansa lukemin 0-3. HIFK julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa kerrottiin muutoksista HIFK:n tämän kauden valmennusjohtoon. Valmentajat Teemu Kankkunen ja Mike Keeney jakavat tästä eteenpäin yhdessä vastuun HIFK:n edustusjoukkueen valmentamisesta. Tor Thodesenin valmennustiimissä työskennelleet Kankkunen ja Keeney tuntevat joukkueen entuudestaan ja ovat nyt päässeet vetämään kahdet harjoitukset maanantaina uutisoitujen muutosten jälkeen.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat vielä tässä vaiheessa. Nämä ovat tavallaan ikäviä ratkaisuja, mutta on ymmärrettävää, että pitää kääntää kurssia ja saada uusia asioita ja näkökulmia mukaan tähän projektiin. Tähdätään siihen, että saadaan uutta tuulta veneeseen tämän myötä, Kankkunen kommentoi HIFK:n sivuilla.

– Pelaajistolle tällainen tilanne tarkoittaa aina sitä, että lähdetään uudelleen liikkeelle puhtaalta pöydältä. Valmentajanvaihto herättelee joukkuetta ja tietyt arkirutiinit muuttuvat ainakin hetkellisesti. Jokainen haluaa kuitenkin näyttää ja tehdä parhaansa kurssin kääntämiseksi, hän jatkaa.

Talven, kevään ja alkukesän työ tarjoaa tuoreelle valmennusjohdolle vankan pohjan, jonka päälle voi rakentaa uutta sisältöä. Suurimmat muutokset aiempaan ovat Kankkusen mukaan tulossa joukkueen jokapäiväiseen toimintaan.

– Uusia juttuja haetaan nyt lähinnä siihen päivittäiseen kulttuuriin ja tekemiseen. Pitää muistaa kuitenkin se, että meillä on takataskussa asioita ja tiettyjä osa-alueita jo valmiina Torin ajalta, mutta niiden päälle haetaan nyt jotain uusia juttuja myös. Liikaa muutoksia ei kuitenkaan voi tehdä kun asiat tapahtuu näin nopealla aikataululla, sillä kurssin kääntäminen on oma prosessinsa. Mennään askel kerrallaan eteenpäin, hän tiivistää.

SJK:lla on alla kauden ensimmäinen tappio, kun IFK Mariehamn haki pisteet Seinäjoelta viikonloppuna. Kahteen vierasotteluun valmistautuminen alkoi viime perjantain kotipelin jälkeen ja SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pohti tulevaa peluutusta.

– Varmasti tulee muutoksia tämän viikon peleihin, mutta se ei varsinaisesti johdu viime ottelun tuloksesta, vaan meidän pitää miettiä, kuinka käytämme koko joukkuettamme parhaiten hyödyksi. Meillä on hyvä tilanne ja pelaajia paljon käytettävissä, joten pystymme kierrättämään. Varmasti on myös joitain pelaajia, jotka pelaa kokonaan molemmat ottelut, kertoo Honkavaara.

– Viime pelissä meillä oli paikkamme ratkaista ottelu, mutta emme hyödyntäneet niitä. Maaliodottama oli meidän puolellamme. Emme myöskään käyttäneet hyväksi ensimmäisellä jaksolla pallon riistojamme tai vastahyökkäyksiämme, missä meillä riittää parannettavaa. Tavallaan myös FC Lahti-peliä lukuunottamatta olemme saaneet hyviä erikoistilanteita, mutta niissäkin on vielä hiomista. Olemmekin keskittyneet parantamaan omaa tekemistä harjoituksissa, Honkavaara jatkaa.

Kahteenkin otteeseen HIFK:ta valmentanut Honkavaara muistuttaa, että seurassa on tapahtunut paljon muutoksia sen jälkeen kun hän viimeksi siellä oli. Eli isoa etua vastustajan tuntemisesta ei ole.

– Joka tapauksessa, se on minulle tuttu stadion, tuttu seura ja seuran kannattajat ovat todella hyvät, joten sinne on kiva mennä pelaamaan. Meidän piti itseasiassa pelata jo talvella harjoitusottelu, mutta se meni koronan vuoksi pystyyn, kertoo Honkavaara.

Viimeisimmän tiedon mukaan SJK:lta viime ottelussa loukkaantunut Niko Markkula on sivussa ainakin tämän viikon peleistä. Meksikolainen Dárvin Chávez on palannut joukkueen harjoituksiin loukkaantumisensa jälkeen viime viikolla ja hän saattaa olla mukana kokoonpanossa keskiviikkona tai sunnuntaina, kun SJK pelaa viikon toisen vieraspelinsä. Nuori Sami Sipola, joka on ollut mukana SJK:n vaihtopenkillä, mutta ei vielä kentällä Veikkausliigassa, otti harmillisesti kahdella keltaisella ulosajon lauantaina pelatussa Ykkösen ottelussa ja hän ei voi siten pelata ainakaan keskiviikkona. Hyökkäyspäästä on sivussa nuori Jeremiah Streng, joka ei pelannut myöskään SJK Akatemian viime viikonlopun ottelussa.


HIFK - SJK Bolt Arenalla keskiviikkona 22.7. kello 18.30.

Lähde: HIFK:n ja SJK:n verkkosivut