AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
2-2-1

03

(0-2)

Yleisöä 1837

FC Lahti
4-4-2
#25 Kuningas #9 Hambo #11 Assehnoun
vko.28 // 17.7.2020

Ennakko: HIFK-FC Lahti

Ennakko: HIFK-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

HIFK saa kauden toisessa kotiottelussaan vastaansa FC Lahden lauantaina kello 17.00. Ottelu on samalla Ruudun ja JIMin kauden ensimmäinen studio-ottelu.

Lauantain vastustaja on HIFK:n tavoin ehtinyt pelata kaksi Veikkausliigaottelua tällä kaudella. Joukkue hävisi avauskierroksella HJK:lle lukemin 4-0, kun taas kauden toisen ottelun tuloksena oli maaliton tasapeli Seinäjoella SJK:n vieraana. FC Lahti löytyy tällä hetkellä sijalta kymmenen Veikkausliigan sarjataulukossa.

HIFK nollasi viime viikolla kauden avauksessa tulleen tappion voittamalla RoPS:in vieraskentällä lukemin 0-1. Kauden avausmaalin iski Sakari Tukiainen kulmatilanteesta ottelun toisella puoliajalla. Tukiainen kertoo vierasvoiton tuoneen mukanaan tarvittavaa rentoutta HIFK:n peliin.

– Tosi hyvillä mielin mennään kohti huomista ottelua. Rovaniemeltä saadut kolme pistettä olivat tärkeät, kun tuo meidän kauden avaus oli aikamoinen katastrofi. Tässä on nyt meille uusi mahdollisuus taas antaa meidän faneille voittoja ja hyvää viihdettä, hän sanoo.

FC Lahti pääsee matkaamaan Helsinikiin terveellä miehistöllä. Poissa on varmasti vain pitkäaikaispotilas Tim Martinen. Joukkue on saanut myös levätä ja harjoitella tulevaa otteluruuhkaa varten. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertookin, että hyökkäyspelaamiseen on keskitytty viikon harjoituksissa.

- Edelliseen peliin korjasimme puolustuspelaamisemme, sillä se oli akuuttia. Nyt olemme keskittyneet myös viimeiseen hyökkäyskolmannekseen. Meidän pitää pystyä hyödyntämään paremmin ne hetket, kun hallitsemme palloa. Meidän pitää luoda maalipaikkoja ja laittaa niistä sisään. HIFK on kotonaan vahva. He ovat vahva ja suoraviivainen joukkue ja meidän täytyy omalla pelillämme pelata pois ne vahvuudet, Zeneli kertoo luottavaisesti.

Kauden ensimmäisen kotiottelun tappio on HIFK:ssa käsitelty, ja joukkue haluaa nyt tarjota kotiyleisölle uuden lähdön tämän kauden kotipeleihin. Rovaniemeltä saatu hyvä tulos toi mukanaan positiivisen tunteen joukkueelle, joka Tukiaisen mukaan on oppinut KuPS-ottelun alun virheistä.

– Se oli ihan shokkialku meille, mutta siitä ollaan nyt otettu opiksi ja otettu talteen asioita. Ollaan käyty sitä peliä läpi, ja lähdetään siitä, että ollaan nyt opittu virheistä, eikä toisteta niitä enää uudelleen. Opitaan meidän tekemistä virheistä ja käännetään ne vahvuuksiksi siten, ettei tehdä niitä enää toiste.

– Vaikea matsi on toki tiedossa ja kuten viimeksi nähtiin, niin meidän täytyy olla henkisesti valmiina taistelemaan jokaisessa tilanteessa jokaisesta pallosta, hän jatkaa.


HIFK - FC Lahti Bolt Arenalla lauantaina 18.7. kello 17.00.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut