AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-2-4
#58 Hetemaj

12

(0-1)

Yleisöä 2542

IFK Mariehamn
4-5-1
#11 Ademi #8 Makrillos
vko.28 // 16.7.2020

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

SJK kohtaa perjantaina IFK Mariehamnin OmaSp Stadionilla. Ottelu on kauden toinen kotiottelu ja samalla SJK:n kaikkien aikojen 100. Veikkausliigan kotiottelu.

SJK on aloittanut Veikkausliigan tuloksellisesti mainiosti, kun kahden ensimmäisen ottelun jälkeen ollaan ilman tappioita ja neljä pistettä kerättynä. Lisää pisteitä halutaan perjantain kotiottelusta. Pisteitä haluaa myös vierailija, jolla on kahden ensimmäisen pelin jälkeen vain yksi piste plakkarissa.

– Vastaan tuleva IFK Mariehamn on muuttunut joukkue, kuten mekin. Joukkueessa on jäljellä enää ehkä neljä tai viisi viime kauden avauksen pelaajaa, mutta on vaikea kuitenkaan sanoa, että onko joukkue heikentynyt, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara perjantain vastustajaa.

Honkavaaralla on selkeä kuva IFK Mariehamnin pelaamisesta, mutta samalla hän muistuttaa ettei parasta IFK:ta ole varmasti vielä nähty.

– Avauspelinsä perusteella heidän pelissään ainakin tapahtuu paljon ja niissä mennään molempiin päihin. Eli he antavat mahdollisuuksia, mutta ovat samalla riittävän hyviä, että he myös luovat paikkoja itse. Sen jälkeen heillä on sitten kuitenkin ollut tietynlaisena teemana puolustuspään tukkiminen, kuten se oli ollut FC Lahdellakin ennen meidän kohtaamista. Eli sitä on pidetty harjoitusten teemana.

– Heillä tuntuu joka tapauksessa olevan vahva idealismi siihen, kuinka he haluavat pelata. Ja he nimenomaan haluavat pelata pallolla. Eivät ole varmasti vielä valmiita, kun osa pelaajista tuli mukaan varsin myöhään, mutta he koko ajan parantavat, jatkaa Honkavaara pohtimistaan.

IFK-leirissä luotto on vahva tuloksen tekemiseen Seinäjoella.

- Pelasimme viimeksi [Honkaa vastaan] hyvän ottelun, mutta meidän pitää vain tehdä maaleja. Seuraavan ottelun voitamme, IFK-puolustuksen runkomies Robin Buwalda laukoo.

Kolme SJK-pelaaja kohtaa perjantaina myös entisen seuransa, sillä Robin Sid ja Keaton Isaksson pelasivat vielä viime kaudella IFK Mariehamnissa ja maalivahti Walter Viitala oli voittamassa Suomen mestaruutta heidän riveissään kaudella 2016. Viitala valittiin tuolloin myös Veikkausliigan vuoden maalivahdiksi ja hän teki yhden kauden Veikkausliigan ennätyksen nollapeleissä, pitämällä maalin koskemattomana 18 kertaa.

SJK:n pelaajatilanne näyttää hyvältä, sillä kaikki pelaajat ovat periaatteessa käytettävissä. Joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj on taas käytettävissä pelikiellon jälkeen ja jo viime ottelussa teki peluun omasta pelikiellostaan puolustaja Niko Markkula. Jopa pitkään sivussa ollut laitapuolustaja Dárvin Chávez on liittynyt mukaan harjoituksiin.

IFK Mariehamn lähti matkalle kohti Seinäjokea jo torstaina iltapäivällä ja päävalmentaja Lukas Syberyjskillä on koko miehistö käytettävissään.


SJK - IFK Mariehamn OmaSp Stadionilla perjantaina 17.7. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut, Nya Åland