AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

30

(3-0)

Yleisöä 1422

FC Lahti
4-3-3
vko.33 // 24.8.2019

Ennakko: RoPS-FC Lahti

Ennakko: RoPS-FC Lahti

FC Lahti matkaa sunnuntaina kauas Napapiirille, jossa Mastokaupungin ylpeyttä isännöi Rovaniemen Palloseura. Lahti kamppailee yhä kiihkeästi pääsystä mestaruussarjaan.

Edellisellä kierroksella Lahti sai salama-alun kotonaan FC Honkaa vastaan. Gaël Etock iski kaksi ja Jasin Assehnoun osui kertaalleen ja Lahti johti jo vartin pelin jälkeen 3-0. Toisella jaksolla Honka nousi kuitenkin taistelemaan ja kavensi tilanteeksi 3-2. Patrick Rakovskyn huipputorjunnat ja maalipuut pitivät kuitenkin pisteet Lahdessa ja antoivat mustapaidoille oivat asetelmat taisteluun paikasta yläloppusarjassa. Lahti on ennen viikonlopun kierrosta seitsemäntenä tasapisteissä kuudentena olevan SJK:n kanssa.

RoPS:n alkukautta rikkoivat lukuisat loukkaantumiset, valmentajan vaihdokset, pelikiellot ja monet muut joukkueesta riippumattomat seikat. Nyt tilanne Napapiirillä on ollut stabiili jo muutaman viikon ajan. Se on näkynyt kentälläkin. Uudet pelaajat ovat ottaneet paikkansa joukkueessa ja tuoneet sen lisän, mitä heiltä toivottiinkin. Sairastupa on tyhjenemässä. Jopa pitkäaikaispotilaat Jussi Niska ja Veka Pyyny voidaan nähdä joukkueen harjoituksissa hyvinkin pian.

- Joukkueessa on hyvä fiilis. Tämä viikko on ollut harjoituksellisesti varmasti paras viikko tähän mennessä, päävalmentaja Pasi Tuutti hymyilee.

- Nyt meillä on ollut harjoituksissa koko ajan yli 20 kenttäpelaajaa ja kaikki ovat pystyneet treenaamaan alusta loppuun. Tätä kautta sen laadukkaan arjen tekeminen siirtyy myös itse peliin.

Rovaniemelle Lahti lähtee ilman pelikieltoista Josua. Lisäksi sivussa ovat vielä Ville Salmikivi ja Jerónimo Amione. Reippaan mukana ovat puolestaan Irfan Sadik ja Lassi Forss. Drilon Shala on palannut joukkueharjoituksiin, mutta ottelu tulee hänelle liian aikaisin. Lahden päävalmentajan Sami Ristilän mukaan FC Lahti lähtee napapiirille parantamaan edellisestä RoPS-ottelusta.

- Meillä on paljon parannettavaa edellisestä RoPS-ottelusta. Haluamme ensisijaisesti lähteä parantamaan siitä. RoPS:lla on allaan hyvä tuloskunto. He ovat napanneet kaksi vierastasuria ja yhden kotivoiton. Myös meillä on hyvä voitto alla, mutta liigassa marginaalit ovat pienet ja edellisen viikon tuloksilla ei ole väliä. Päivän kunto ratkaisee. Olemme tehneet töitä puolustuspelaamisemme kanssa ja haluamme myös terävöittää hyökkäyspeliämme entisestään. Molemmilla joukkueilla on suuret panokset pelissä, joten henkiset vahvuudet ratkaisevat, Ristilä ennakoi.

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura on sarjassa kymmenentenä. Matkaa ylös päin on viisi pistettä ja alas neljä. Edellisellä kierroksella RoPS taisteli vieraspisteen 0-0-tasapelillä Seinäjoelta. RoPS oli ottelussa ottavana osapuolena ja liigan parhaimpiin torjujiin kuuluva Antonio Reguero pysäytti seinäjokiset kerta toisensa jälkeen torjuen jälleen myös rangaistuspotkun. RoPS joutuu lähtemään otteluun ilman pelikieltoista Tarik Kadaa.

Joukkueet kohtasivat liigassa kesäkuussa. RoPS siirtyi ottelun alussa johtoon Youness Rahimin maalilla ja Lucas Lingman lisäsi johtoa tunnin kohdalla. Lahti heräsi taistelemaan vartti ennen loppua. Gaël Etock kavensi, mutta RoPS vei silti pisteet mukanaan lukemin 2-1.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 38 kertaa. Vaikka Lahdella on 13 voittoa RoPS:n 11 vastaan, on RoPS viime aikoina ollut Lahdelle vaikea vastus. Edellisen kerran Lahti on onnistunut nappaamaan täyden pistepotin rovaniemeläisiltä vuonna 2015 Matheus Alvesin ja Rafaelin maaleilla. RoPS on ottanut Lahtea myös kiinni maaleissa. Mastokaupungin ylpeys on iskenyt keskinäisissä otteluissa 50 häkkiä ja RoPS puolestaan jo 47.

RoPS:lta Tarik Kada on pelikiellossa vielä tämän ottelun. Sairastuvalla on edelleen Sergio Llamas, mutta hänkin palannee piakkoin joukkueen harjoituksiin. Agnaldo Moraes Jr palasi alkuviikosta takaisin Suomeen sekä harjoitusrinkiin.


RoPS-FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 25.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut