AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

21

(1-0)

Yleisöä 2582

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.32 // 18.8.2019

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

IFK Mariehamn saapuu Elisa Stadionille VPS:n vieraaksi maanantaina. Saarelaiset ovat voittaneet VPS:n tällä kaudella jo kahdesti, joten Raita janoaa revanssia.

IFK Mariehamn on vienyt joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella nimiinsä. Grönvitt voitti VPS:n Veikkausliigassa kotikentällään lukemin 1-0 ja Suomen Cupin välierässä saarelaiset kaatoivat Vepsun Hietalahdessa lukemin 1-3. IFK Mariehamn aloitti Pohjanmaan kiertueensa torstaina komealla 0-2 -voitolla SJK:sta. Voitto paransi IFK:n mahdollisuuksia selvitä mestaruussarjaan, joten maanantaina on vastassa itsevarma ja nälkäinen vierasjoukkue.

- Olimme todella pettyneitä aiempiin tappioihimme IFK Mariehamnia vastaan. Emme päässeet niissä peleissä haluamallemme tasolle, mutta haluamme nyt revanssin. Näytämme, että pystymme pelaamaan hyvin heitä vastaan.

- Mariehamn on vaikea vastustaja, koska he puolustavat hyvin. Heidän puolustuspelinsä on hyvin organisoitua, ja he ovat käyneet sitä selvästi paljon läpi. IFK pystyy kanssa hyökkäämään nopeasti. Uskon, että tulee taas todella viihdyttävä peli, Vepsun päävalmentaja Christian Sund sanoo.

VPS hävisi viime sunnuntain RoPS:lle lukemin 2-1. Vaasalaiset loivat paljon paikkoja ja hyökkäsivät vaarallisesti, mutta vastustajalle jäi paljon tilaa vastahyökkäyksille. Sundin mukaan VPS tulee jatkamaan aktiivista ja aggressiivista prässipeliään, mutta kenttätasapainoa ei saa unohtaa.

- Pyrimme jatkamaan sitä, mitä olemme tehneet tähänkin asti. Niitä asioita pitää vaan pystyä tekemään paremmin. Nyt meillä on enemmän tunteja alla ja sen pitäisi kyllä näkyä meidän pelaamisessammekin.

- Etäisyydet ja tasapaino pitää olla kunnossa, muuten IFK Mariehamn saa liikaa tilaa. Olemme puhuneet paljon, että haluamme mennä eteenpäin, mutta IFK:ta vastaan meidän pitää myös pystyä pitämään palloa ja liikuttamaan vastustajaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että haluamme pysäyttää pelin. Pitää löytää tasapaino siihen, että milloin menemme nopeasti ja milloin liikutamme vastustajaa, VPS-luotsi pohtii.

Sund on ollut tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen. Sundilla on ollut käytettävissään enemmän pelaajia kuin kertaakaan aiemmin. Treenikentällä on päästy harjoittelemaan mm. 11 vastaan 11 -peliä ja maanantain otteluun päästään lähtemään laajalla ringillä. Varmasti sivussa ainoastaan ovat pelikiellosta kärsivä Juho Lähde sekä loukkaantumisesta toipuva Martti Haukioja.

- Meillä on nyt tosi hyvä pelaajatilanne. Kahdessa viime pelissä emme saaneet penkkiä edes täytettyä. Nyt joitain pelaajia jää ulkopuolellekin. Meillä on hyvä ja luottavainen olo. Pystymme toteuttamaan haluamiamme asioita koko pelin ajan, koska meillä on tarpeeksi pelaajia, Sund kommentoi.

IFK:n pelaajatilanne on myös käytännössä miltei paras mahdollinen. Ainoastaan Amos Ekhalie on sairastumisen takia sivussa rivistä.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Nya Åland