AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

32

(2-2)

Yleisöä 3644

HIFK
4-4-2
vko.32 // 15.8.2019

Ennakko: FC Inter-HIFK

Ennakko: FC Inter-HIFK

Perjantaina Turun Veritas Stadionilla iskevät yhteen kaksi viime aikoina väkevästi pelannutta joukkuetta FC Inter ja HIFK.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Helsingissä, ja silloin molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa ottelun päättyessä lukemiin 1-1. Molemmilla joukkueilla on perjantaina paljon pelissä, sillä kotijoukkue tarvitsee pisteitä pysyäkseen sarjaa johtavan Ilveksen tahdissa mukana, kun taas HIFK on kahden pisteen päässä sarjan kuudennesta sijasta.

FC Interin neljän Veikkausliigaottelun voittoputki katkesi edelliskierroksella joukkueen kärsittyä tappion vieraskentällä KuPS:aa vastaan. Joukkueella on tällä hetkellä kasassa 33 pistettä, ja se on napannut jo kymmenen kolmen pisteen voittoa tällä kaudella. Veikkausliigaotteluiden lisäksi turkulaiset ovat esiintyneet myös eurokentillä tanskalaista Bröndytä vastaan. Bröndy voitti Tanskassa pelatun ottelun lukemin 4-1, ja kun Inter vuorostaan onnistui voittamaan kotikentällään 2-0, jäi joukkue lopulta yhden maalin päähän jatkopaikasta Eurooppa-liigan karsinnoissa. Turkulaisten vaarallisin ase hyökkäyspäädyssä on koko Veikkausliigan maalipörssiä johtava Filip Valencic, jolla on kasassa jo 14 täysosumaa tällä kaudella.

HIFK vuorostaan on nyt pelannut reilun kuukauden ilman tappioita, ja neljästä edellisestä ottelusta tuloksena on ollut kolme voittoa ja yksi tasapeli. Edelliskierroksella vastassa oli KPV, jonka HIFK lopulta voitti pitkän kaavan kautta lukemin 3-2. Kokkolalaiset johtivat ottelua tauolla jo 2-0, mutta HIFK:n brasilialainen hyökkäyskaksikko Erikson Carlos-Luís Henrique piti toisella puoliajalla huolen siitä, että kolme pistettä jäi Helsinkiin. HIFK ei vielä ole onnistunut voittamaan FC Interiä Turussa Veikkausliigaottelussa, ja tähän tilastoon joukkue tavoittelee muutosta huomenna.

Laitapuolustaja Hassan Sesayn mukaan perjantaina on tiedossa kovaa kamppailua sarjapisteistä.

– Meidän täytyy lähteä huomiseen peliin samalla asenteella ja peli-ilmeella jolla pelattiin KPV-ottelun toisella puoliajalla. Jos pystymme taistelemaan samalla tavalla huomenna, uskon, että Interillä on edessään vaikea ilta. FC Inter on todella hyvä joukkue, ja heillä on paljon kokeneita pelaajia, joten ottelu ei tule olemaan helppo meille. Toki ottelusta tulee vaikea myös heille, sillä tarvitsemme pisteitä noustaksemme taulukossa, ja Inter puolestaan tarvitsee pisteitä taistellessaan sarjan kärkipaikasta Ilveksen kanssa. Odotan siis todella mielenkiintoista ja kovaa ottelua huomenna, Sesay sanoo.

– Odotamme peliä optimistisin ajatuksin! Vastustaja on todella vahva, ja olemme altavastaajia ennakkoon nähden, mutta tämä asetelma on meille tuttu ja se sopii meille. Olemme monta kertaa näyttäneet, että pystymme haastamaan kenet tahansa Veikkausliigassa. Tiedämme, että meidän täytyy ylittää itsemme näissä runkosarjan viimeisissä otteluissa, jotta saisimme paikan kuuden parhaan joukosta. Ensimmäinen mahdollisuus ottaa näitä tarvittavia pisteitä on huomenna Interiä vastaan, kommentoi puolestaan HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro kuvailee HIFK:ta epämiellyttäväksi vastustajaksi.

– Heiltä ei saa mitään ilmaiseksi. HIFK on hyvin aggressiivinen puolustettaessa ja sen avulla myös prässissään. Heillä on energisiä pelaajia ja heitä vastaan on epämiellyttävä pelata, koska aikaa ajattelemiseen ei ole kovin paljon. Meidän on oltava valmiita siihen ja muokattava pelaamistamme sen mukaiseksi. Prässissään ja keskialueen pelaamisessaan HIFK eroaa kaikista muista liigaseuroista. Meillä on oltava erittäin hyvä päivä, jos aiomme voittaa heidät, Riveiro painottaa.

Interin neljän ottelun mittaiseksi kasvanut voittoputki puolestaan katkesi lauantaina tylysti Kuopiossa. Kotijoukkue KuPS oli varsinkin toisella puoliajalla Interiä parempi ja voitti lopulta lukemin 2-0. Ottelu oli samalla Interille Veikkausliigakauden alusta alkaen ensimmäinen, jossa Inter jäi maaleitta. Eurooppa-liigan karsintaottelut huomioiden Inter teki 20 peräkkäisessä ottelussa vähintään yhden maalin.

Riveiro ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen Interin esitykseen Kuopiossa. Hän ei kuitenkaan aio lähteä muuttamaan joukkueen tapaa pelata.

– En ainakaan sitä, miten meidän oli tarkoitus pelata. Emme pelanneet tahallamme huonosti Kuopiossa, mutta olosuhteet eivät olleet meidän puolellamme. Dominoimme aivan ottelun alkua ja loimme vaaraa, mutta jossain vaiheessa menetimme fokuksen ja suoritustasomme huononi huononemistaan. Toisella puoliajalla KuPS oli parempi ja käytti meidän virheemme hyväkseen. Vielä RoPS- ja IFK Mariehamn -otteluissa olimme riittävän hyviä saadaksemme tuloksen, mutta emme olleet omia itsejämme. Emme tunteneet pelaavamme niin hyvin kuin pystymme ja KuPS-ottelussa sitten törmäsimme todellisuuteen.

– Nyt vastassa on kuitenkin eri vastustaja eri olosuhteissa. Yritämme olla reaktiivisuuden sijaan aktiivisia jokaisessa ottelussa, emmekä lähde hakemaan tasapelejä. Tulemme myös hyökkäämään alusta asti niin kuin jokaisessa ottelussamme normaalisti teemme. Toivottavasti meillä on nyt enemmän energiaa ja ratkaisumalleja kuin edellisissä otteluissamme, espanjalaisvalmentaja kertoo.

Perjantain otteluun Inter saa takaisin kokoonpanoonsa pelikieltonsa kärsineen Juuso Hämäläisen. Vastaavasti seitsemännen kerran keltaista korttia edellisessä ottelussaan katsellut Timo Furuholm kärsii HIFK-pelissä yhden ottelun pelikieltonsa. Muilta osin joukkueen pelaajatilanne näyttää Riveiron mukaan melko hyvältä.

– Näyttää siltä, että Niilo Mäenpää on jälleen valmis pelaamaan. Niko Markkula sai osuman jalkaansa viime pelissä, mutta se ei ollut mitään erityisen vakavaa. Mikke Louhela on Furuholmin lisäksi ainoana varmasti sivussa. Louhelaa ja Furuholmia lukuun ottamatta muilla on mahdollisuus olla kokoonpanossa, mukaan lukien Anthony Annanilla ja Connor Ruanella, Riveiro mainitsee.


FC Inter-HIFK perjantaina 16.8. klo 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, HIFK:n verkkosivut