AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1789

FC Inter
3-4-3
vko.29 // 27.7.2019

Ennakko: RoPS-FC Inter

Ennakko: RoPS-FC Inter

Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntaina kotikentällään turkulaisen FC Interin.

RoPS:lla on sunnuntaina velkoja perittävänään. RoPS:n ja FC Interin edellinen kohtaaminen Turussa päättyi Interin murska-alun jälkeen kotijoukkueen 3-0 voittoon.

Huomenna RoPS:n vetovastuussa oleva valmentaja Mikko Lignell uskoo näkevänsä sunnuntaina täysin toisenlaisen Rovaniemen Palloseuran.

- Jos me suinkin pystymme pelaamaan ottelun alun samaan tapaan kuin viimeisimmissä otteluissa, siitä tulee täysin toisenlainen peli, Lignell luottaa.

- Meillä on nyt alla hyvä viikko. Olemme päässeet lataamaan akkuja, olemme keskustelleet sekä myöskin harjoitelleet hyvin. Viimeisimmissä harjoituksissa joukkueessa näky paljon positiivisia merkkejä.

José Riveiro on luonut Interille selkeän sapluunan, jota joukkue noudattaa tällä hetkellä tuloksellisesti. Interin pelaaminen ei ole juurikaan muuttunut sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen.

- Inter on taktisesti kypsä ja selkeä joukkue. Ottelukohtaisesti tulee pieniä muutoksia, mutta heidän perussapluunansa on ollut pitkään sama, Lignell kuvailee.

- Pelillisesti he ovat todella kärsivällisiä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. He jaksavat odottaa omia hetkiään edetä ja luoda tilanteita, jonka lisäksi he myös puolustavat organisoidusti.

Edellisen kierroksen jälkeen Inter nousi sarjataulukossa peräti toiselle sijalle, kun taas RoPS on kymmenentenä. Riveiron mukaan Inter ei silti tule pääsemään huomenna lainkaan helpolla.

– Ottelu ei varmasti tule olemaan helppo. Rovaniemellä kenttä on omanlaisensa ja meidän täytyy totuttautua siihen tekonurmeen mahdollisimman pian. He osaavat kyllä käyttää tilanteen hyväkseen, jos teemme siellä helppoja virheitä. Meidän täytyy pystyä dominoimaan peliä, emmekä saa antaa heidän kasvaa joukkueena ottelun edetessä, Interin espanjalaisvalmentaja kertoo.

Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttuu huomenna HIFK-ottelussa varoitustilinsä täyteen saanut Lucas Lingman. Samoin Lingmanin varoituksen jälkeen tekniseltä alueelta poistettu päävalmentaja Pasi Tuutti kärsii tässä pelissä automaattisen yhden ottelun toimitsijakieltonsa.

Riveirolla on mahdollisuus valita tänään illalla Rovaniemelle lentävä ryhmä isosta joukosta pelaajia, sillä käytännössä koko edustusjoukkue on pelikunnossa. Myös viime otteluista puuttunut Mika Ojala voisi jälleen palata sunnuntaina kokoonpanoon, mutta Riveiro haluaa edetä rauhassa syöttötilaston ykkösnimen paluun kanssa.

– Myös Mika pystyisi pelaamaan huomenna, jos kyseessä olisi vaikkapa kauden viimeinen ottelu. Kautta on kuitenkin vielä paljon jäljellä ja emme aio lähteä ottamaan nyt riskejä hänen paluunsa suhteen, päävalmentaja pohtii.


RoPS-FC Inter Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut