AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

21

(0-0)

Yleisöä 7111

FC Inter
4-3-3
vko.13 // 2.4.2019

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Veikkausliigan alku on vihdoin täällä. FC Inter avaa Veikkausliigan kauden 2019 keskiviikkona hallitsevan mestarin HJK:n vieraana.

HJK:ssa ollaan valmiita uuteen kauteen vaikka Suomen Cup toi pettymyksen, kun joukkue jäi lohkovaiheeseen.

- Ollaan tehty paljon töitä joukkueena. Aloitettu tammikuun seitsemäs päivä. Silloin puhuttiin kauden tavoitteista ja alettiin tehdä töitä palaverihuoneessa sekä etenkin treenikentällä ja punttisalilla, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo toteaa seuransa verkkosivuilla.

- Olemme valmiita, kun Veikkausliiga alkaa, Lehkosuo lupaa.

FC Interille alkava kausi on 21. peräkkäinen kausi Veikkausliigassa ja FC Inter onkin heti HJK:n jälkeen tällä hetkellä pisimpään yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa pelannut joukkue. Perinteisesti FC Interille HJK-vierasottelut ovat olleet haastavia, mutta eivät kuitenkaan mahdottomia voittaa. Tästä luonnollisesti viimeisimpänä osoituksena Interin voittoon päättynyt viime vuoden Suomen Cup -finaali.

Interin valmentaja Jose Riveiro myöntää seuransa verkkosivuilla ottelun olevan iso haaste omalle joukkueelle. Samalla hänen mukaansa HJK:ta vastaan pelaamisessa on myös omat etunsa vierasjoukkueelle.

- En tiedä, onko edessämme huomenna vielä kauden vaikein ottelu, mutta varmuudella HJK luo sellaisia ongelmia kentällä, joita kaikki joukkueet eivät luo. Vastapuolella olleena tiedän kuitenkin, että HJK:n vieraana pelaaminen tuo ylimääräistä motivaatiota ja toisaalta taas vähentää menestyspaineita vierasjoukkueelta, Riveiro kertoo.

HJK putosi Suomen Cupista jo lohkovaiheessa, mutta myös Interin edellinen ottelu päättyi pettymykseen joukkueen hävittyä VPS:lle cupin puolivälierässä 1-2. Riveiron mukaan Interin joukkue on jo pystynyt jättämään lauantain Suomen Cupista putoamisen taakseen.

- Tavallisesti analysoimme ottelut mahdollisimman nopeasti pelaajien kanssa ja yritämme saada selville enemmän niitä syitä, jotka johtivat lopputulokseen. Tällä tavalla saamme enemmän tietoa itsestämme ja olemme valmiimpia tuleviin otteluihin. Niin teimme nytkin heti ottelun jälkeisenä aamuna välttääksemme samanlaiset virheet tulevaisuudessa. Koska kyseessä on eri kilpailut ja nyt aloitamme liigan nollasta pisteestä, on VPS-ottelun taakse jättäminen paljon helpompaa. Nyt tärkeää on keskittyä liigaan ja olla valmiina ensimmäisiin otteluihin, Riveiro muistuttaa.

Interin pelaajatilanne on säilynyt edellisestä ottelusta hyvänä, eikä pidemmän aikaa poissa olleiden Albion Ademin ja Elias Mastokankaan lisäksi muita varsinaisia loukkaantumisia ole. Mikke Louhela on ollut kipeänä, eikä ole mukana HJK-ottelun kokoonpanossa.


HJK - FC Inter keskiviikkona 3.4. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut