AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

12

(0-1)

Yleisöä 1915

KuPS
4-3-3
vko.26 // 5.7.2019

Ennakko: FC Honka-KuPS

Ennakko: FC Honka-KuPS

FC Honka palaa kotikentälleen tasapeliin päättyneen Ahvenanmaan-reissun jälkeen lauantaina 6.7. Vastaan asettuu Veikkausliigan toinen keltamusta, KuPS Kuopiosta.

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Ennen viikonlopun kierrosta Honka on sarjassa toisena ja KuPS pisteen perässä kolmantena.

Lauantain vierasjoukkue, ennakkoasetelmissa Hongan tapaan kärkipäähän povattu KuPS pelasi heikon talvikauden, sillä Suomen Cupissa ei tullut yhtään voittoa. Veikkausliigakausi on ollut kuopiolaisille kuitenkin valoisampi. Neljästätoista pelatusta ottelusta KuPS:illa on kuuden voiton, viiden tasapelin ja kolmen tappion myötä kasassa 23 pistettä.

Kuopiossa tapahtui hiljattain pelaajaliikennettä, kun Rasmus Karjalainen siirtyi Hollannin pääsarjajoukkue Fortuna Sittardiin, ja mm. FC Lahdesta tuttu Tuco saapui vahvistamaan joukkueen hyökkäystä. Kuopiolaisten paras maalitekijä on brassikärki Lucas Rangel, joka löytyy kahdeksalla maalillaan koko Veikkausliigan maalipörssin kakkossijalta.

Honka pelaa erittäin hyvää ja eteenpäinmenevää futista ja joukkueesta löytyy tulivoimaisia maalintekijöitä. Taitava espoolaisryhmä lukeutuu tälläkin kaudella Veikkausliigan kovimpiin kärkijoukkueisiin ja kuopiolaisilla on jälleen edessään vaativa voimainkoitos vahvan kotijoukkueen kanssa.

- Honka on meille iso haaste, sillä se on pallollisesti Veikkausliigan paras joukkue. Toisaalta Honka on ennen kaikkea hyvä vastahyökkäysjoukkue, sillä Juha Hakola, Lucas Kaufmann ja Borjas Martin ovat erittäin juoksuvoimaisia pelaajia. Honka puolustaa pitämällä palloa, joten meidän pitää olla kärsivällisiä ja prässätä oikealla hetkellä, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Honka ja KuPS kohtasivat Kuopiossa kuluvan kauden kolmannella kierroksella. Honka nappasi silloin pisteet mukaansa Espooseen vakuuttavan esityksen päätteeksi. Juha Hakola iski avausmaalin, ja Borjas, sekä Arlind Sejdiu lisäsivät johtoa vielä toisella jaksolla.

Hongan Konsta Rasimus uskoo, että kolme pistettä tulee lauantaina miltei samoilla aseilla.

- Lähdemme toki parantamaan kokonaisesitystämme Maarianhamina-ottelusta. Aika lailla samoilla eväillä menemme kuin edellisessäkin kohtaamisessamme. Totta kai pitää ottaa huomioon, että heidänkin pelinsä on koko ajan kehittynyt, ja meidän pitää pystyä vastaamaan myös siihen, hän summaa.

Hongalta sivussa ottelusta on varmasti Jonas Levänen.

Kuopiolaisten pelaajatilanne on hyvä, sillä varmuudella poissa on vain puolustaja Juho Pirttijoki.


FC Honka-KuPS lauantaina 6.7. klo 17.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, KuPS:n verkkosivut