AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

51

(1-0)

Yleisöä 2052

FC Lahti
4-3-3
vko.25 // 24.6.2019

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Veikkausliigan ennätystasainen sarjakausi jatkuu tiistaina juhannustauon jälkeen. Kuopion Palloseura jatkaa päättäväistä voittojahtiaan jälleen oman kotiyleisön edessä FC Lahden saapuessa vierailulle.

Kuopiolaiset hankkivat Vaasasta arvokkaan vierasvoiton hyökkääjä Lucas Rangelin ja keskikenttäpelaaja Ville Saxmanin ratkaisuosumilla. Rangel viimeisteli Vaasassa tämän kauden neljännen liigamaalinsa ja Saxman viimeisteli tämän kauden kolmannen liigamaalinsa. Sarjanelosena oleva KuPS jatkaa nyt pistejahtiaan voitontahtoisin mielin kahdeksantena olevaa FC Lahtea vastaan. Luvassa on tasaväkistä taistelua arvokkaista sarjapisteistä.

- Nyt on uusi viikko ja uusi peli. Vaasasta me saimme hyvän fiiliksen, nyt tarvitaan uusi keskittyminen peliin. Hyvältä näytti tekeminen maanantain treeneissä. Me harjoittelimme juhannuksena ja pidimme yhden välipäivän. Energiaa meiltä löytyy Lahti-peliin varmasti, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa seuransa verkkosivuilla.

Kuopiolaisten tähtipuolustaja Babacar Diallo oli pelikiellossa edellisellä sarjakierroksella, eikä pelannut Vaasassa. Yhden ottelun mittainen pelikielto on nyt päättynyt ja huipputaitava toppari saa pelata Lahti-ottelussa. Keskikenttäpelaaja Issa Thiaw pääsi pelaamaan Vaasassa tämän kauden toisen liigapelinsä ja on myös käytettävissä Lahti-pelissä. Hollantiin siirtyvä hyökkääjä Rasmus Karjalainen ei pelaa enää kuopiolaisten riveissä tällä kaudella ja viime viikon maanantaina Vaasassa pelattu VPS-ottelu jää siten hyökkääjän viimeiseksi peliksi KuPS-joukkueen riveissä.

Poissaoloista kärsinyt FC Lahti puolestaan kärsi ennen juhannusta karvaan 2-1-tappion Rovaniemen Palloseuralle kotikentällään. Ottelu oli lahtelaisittain huono ja RoPS meni heti ottelun alussa menojaan. Pientä lohtua Mastokaupungin ylpeydelle toi Gaël Etockin maali ja Jerónimo Amionen paluu pelaavaan kokoonpanoon.

Kuopioon Lahti saa mukaansa jälleen pelikieltonsa kärsineen laitapuolustajan Jean-Christophe Coubronnen. Kokoonpanossa on silti useita kysymysmerkkejä, joiden pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla. Varmasti ottelu jää sivuun Drilon Shalalta. Päävalmentaja Sami Ristilän joukot lähtevät metsästämään täyttä pistepottia KuPS:n kustannuksella.

- Meidän edellinen ottelumme oli huono. Se on jätetty nyt taakse ja olemme yrittäneet parantaa asioita siitä, minkä nyt juhannuksen aikana olemme kerenneet harjoitella. Viimeksi KuPS:a vastaan pelasimme värikkään ottelun. KuPS pelasi VPS:a vastaan hyvin ja on parantanut koko ajan. He ovat saaneet Lucas Rangelin takaisin ja Jani Honkavaaralla on käsissään erittäin kova nippu. Lähdemme silti hakemaan kolmea pistettä heidän kustannuksellaan. Meidän täytyy olla pelissä rohkeita, Ristilä kertoo FC Lahden sivuilla.


KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla tiistaina 25.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.