AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-3-3

12

(0-2)

Yleisöä 2003

KuPS
4-3-3
vko.23 // 16.6.2019

Ennakko VPS-KuPS

Kauden avausvoittoaan vielä metsästävä VPS saa maanantaina vieraakseen Elisa Stadionille kärkikamppailuun hamuavan KuPS:n.

Veikkausliigan sarjakausi jatkuu erittäin tasaisista asetelmista. Kuopiolaiset ovat edelleen tiiviisti mukana sarjan kärkikamppailussa ja mukana pysyminen edellyttää joukkueelta hyvien lopputulosten saavuttamista loppukauden otteluista. Joukkue valmistautuu viikon aikana huolellisesti maanantaista peliä varten ja Vaasasta lähdetäänkin hakemaan yksiselitteisesti vierasvoittoa ja kolmea arvokasta sarjapistettä.

- Akut on ladattu pienellä tauolla ja meno on näyttänyt hyvältä treeneissä. Saamme mukaan Vaasaan Lucas Rangelin, Issa Thiawin ja mahdollisesti Reuben Ayarnan, mutta meneillään oleva harjoitusviikko ratkaisee, ketkä ovat kehissä. Vaasa ei ole tällä hetkellä helppo paikka pelata, koska VPS tarvitsee kipeästi pisteitä, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pohtii VPS-peliä.

VPS palasi maanantaina joukkueharjoituksiin lyhyen loman jälkeen. Takana on onnistunut harjoitusviikko, johon on sisältynyt muun muassa 11 vs 11 -peliä Akatemian pelaajien avustuksella. Päävalmentaja Petri Vuorisella on hyvä tunne menneestä viikosta ja tulevasta ottelusta.

- Meillä on ollut vähän pidempi tauko ja olemme pelanneet harjoituksissa vähän isompaa peliä. Meillä on enemmän pelaajia kuin aiemmin ja harjoitusten luonne on sitä myötä muuttunut. Viime ottelusta on jonkun aikaa ja siinä voi olla aina vähän mietintää, että miten seuraava ottelu lähtee käyntiin. Tällä hetkellä on kuitenkin hyvä tunne ottelusta ja siitä, miten lähdemme siihen.

Runkosarjan puoliväli on saavutettu ja kotijoukkue on ajautunut sarjassa tiukkaan asetelmaan. Pallollisesti vahva VPS tulee taistelemaan maanantain pelissä lujasti laittaen kaikki liikenevät voimavaransa peliin. Helppoa ottelua ei ole siten luvassa nytkään. Kuopiolaisten pitää jälleen pystyä laadukkaaseen ja yhtenäiseen joukkue-esitykseen, jotta vierasvoitto olisi mahdollinen.

- VPS:lla on ollut vaikeuksia luoda maalipaikkoja, mutta sillä on silti riittävästi tulivoimaa aiheuttaa vastustajalle ongelmia, Honkavaara muistuttaa.

Vepsun sairastupa on tyhjentymässä nopeaan tahtiin. Juho Lähde palasi kentille jo HIFK-ottelussa ja Jesper Engströmin, Samba Sillahin sekä Kostasin paluut kokoonpanoon ovat lähellä. Harjoituksissa on siis ollut enemmän pelaajia käytettävissä. Myös itse harjoittelussa on tehty muutoksia.

- Olemme pystyneet pelaamaan erilaisia pelejä ja se tuo oman lisänsä. Varsinkin iso peli. Se auttaa joukkuetta ja pelaajia. Olemme tehneet vähemmän puhtaasti taktisia harjoituksia ja olemme harjoitelleet enemmän pelin kautta. Enemmän peruspelaamisen asioita ja pelaajat tekevät itse päätöksiä. Vauhtiakin on ollut enemmän, Vuorinen kertoo.

KuPS-puolustaja Babacar Diallon varoitustili tuli täyteen SJK-ottelussa ja edessä on nyt yhden ottelun mittainen pelikielto. Diallo ei siten pelaa maanantaisessa ottelussa Vaasassa. Joukkue lähtee sunnuntaina matkustamaan kohti pelipaikkakuntaa ollakseen terävässä iskussa maanantain pelissä.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla maanantaina 17.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n verkkosviut, KuPS:n verkkosivut