AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

13

(1-1)

Yleisöä 2110

FC Inter
3-5-2
vko.23 // 15.6.2019

Ennakko: KPV-FC Inter

Ennakko: KPV-FC Inter

KPV isännöi sunnuntaina Interiä.

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina kahden viikon maaottelutauon jälkeen. Pyhänä pelataan yksi ottelu, jossa KPV isännöi FC Interiä.

Kotijoukkue Kokkolan Pallo-Veikot pelaa pääsarjaa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1990. KPV:n ja FC Interin yhteistä sarjahistoriaa tarkasteltaessa täytyykin matkata peräti 25 vuoden taakse, sillä joukkueet pelasivat samaan aikaan Ykkösessä kaudet 1994 ja 1995. Tämän lisäksi joukkueet ovat kohdanneet ainoastaan kertaalleen, kun vuonna 2010 Inter haki Suomen Cupin jatkopaikan KPV:n vieraana. Tuossa ottelussa pelanneista edelleen mukana ovat Timo Furuholm, Mika Ojala sekä KPV:n puolella vastikään joukkueen päävalmentajaksi nostettu Niko Kalliokoski.

Alkukausi Kokkolassa on ollut tuloksellisesti hankala, sillä joukkue on Veikkausliigan viimeisellä sijalla. Yhdeksän ensimmäistä peliään voitoitta pelannut KPV vaihtoikin valmentajaa juuri ennen edellistä kierrosta, kun Jarmo Korhosen tilalle vetovastuuseen nousi aiemmin kakkosvalmentajana toiminut Kalliokoski. Uusi päävalmentaja toikin kokkolalaisille voiton heti ensimmäisessä ottelussaan, kun KPV haki täydet pisteet Hongan kotikentältä Simo Roihan maalilla. Voitollaan KPV nousi tasapisteisiin toiseksi viimeisenä olevan VPS:n kanssa.

- Odotettavissa hieno ottelu, johon päästään ensimmäistä kertaa voitto alla. Vastassa sarjan kovin hyökkäysarsenaali joten haastetta riittää, mutta sunnuntaina ollaan siihen valmiita, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski puntaroi ottelun alla.

Jos KPV:n edellinen ottelu katkaisi pitkän voitottoman putken, Interillä puolestaan katkesi pitkä tappioton putki Ilvestä vastaan. Furuholmin ja Niilo Mäenpään osumilla hienosti kahden maalin takaa tasoihin tullut Inter joutui lopulta pettymään Ilveksen osuttua vielä kertaalleen loppulukemiksi 2-3. Näin ollen tapahtumarikkaasta ja vauhdikkaasta kärkikamppailusta ei jäänyt Interille pistettäkään.

FC Interin edellisestä ottelusta on maaottelutauon takia jo reilut kaksi viikkoa. Muutaman vapaapäivän maaottelutauon alussa saanut Interin joukkue on päävalmentaja José Riveiron mukaan käyttänyt ottelutauon hyväkseen.

– Harjoitusten laatu ja intensiteetti on ollut Ilves-ottelun jälkeen oikein hyvä. Olemme saaneet iskostettua muutamia asioita joukkueeseen ja säädettyä tiettyjä yksityiskohtia. Sitoutumisen aste ryhmässä on ollut erittäin korkealla tänä kilpailuttomana ajanjaksona. Olemme siis enemmän kuin valmiita matkustamaan Kokkolaan. Tauko alkoi jo tuntua pitkältä, erityisesti kun sitä edeltänyt peli päättyi huonoon tulokseen, Riveiro mainitsee.

Inter ei ole kohdannut KPV:tä yhdeksään vuoteen, eikä pelaajilla ole paljonkaan kokemuksia Kokkolassa pelaamisesta. Lisäksi uusi valmennus on vasta aloittanut KPV:ssa. Riveiron mukaan tämä ei ole kuitenkaan haitannut Interin valmistautumista.

– Olemme tietysti seuranneet KPV:ta ja heidän edistymistään koko vuoden ajan. He myös nostivat apuvalmentajan päävalmentajaksi ja hän tuo omia ideoitaan heidän pelaamiseensa. Erityisesti nyt tauon aikana he ovat varmasti keskittyneet säätämään pelaamistaan, joten emme tiedä täysin, mikä meitä odottaa. Meillä on kuitenkin tarpeeksi tietoa, eikä se ole meille erityinen ongelma, Riveiro kertoo.

KPV hengähti maaottelutauolla raskaan alkukauden jälkeen ja treenikentälle palasi vauhdikas ja luottavainen Vihreä. Uusi valmennus on saanut hiotua taktisia kuvioitaan ja pelaajat paranneltua vammojaan, sunnuntaina sivussa ovat vielä Patrick Poutiainen ja Juhani Pikkarainen sekä pidempään sivussa oleva El-Hadji Gana Kane.

Sunnuntain ottelusta puuttuu korttitilin täyttymisen takia Miro Tenho. Tämän lisäksi tänään Kokkolaan matkaavasta ryhmästä puuttuu muutamia muita pelaajia.

– Joona Järvistö ja Lassi Viholainen saivat kolhuja reservijoukkueen ottelussa eilen. He eivät olisi matkanneet Kokkolaan muutenkaan ja siksi he pelasivat eilen, mutta he joutuivat jättämään harjoitukset välistä tänään. Lisäksi Álvaro Muñiz on edelleen sivussa. Albion Ademi sen sijaan on hyvin lähellä ainakin sitä vaihetta, että hänet voisi nimetä 18 pelaajan kokoonpanolistalle, Riveiro luettelee.


KPV-FC Inter Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KPV:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut