AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 1321

KPV
4-5-1
vko.21 // 1.6.2019

Ennakko: FC Honka-KPV

Ennakko: FC Honka-KPV

Kärkisijoista tiukasti kamppaileva FC Honka saa sunnuntaina vieraakseen viikolla päävalmentajaa vaihtaneen sarjataulukon jumbon KPV:n.

Honka kaatoi viime ottelussaan maanantaina FC Lahden luvuin 2-0. Ottelun ensimmäisen maalin iski Luis Silva ja toinen merkattiin vierasjoukkueen omaksi maaliksi. Honka on nyt kerännyt yhdeksästä ottelusta yhteensä seitsemäntoista pistettä.

- Alkukausi on ollut meiltä kohtalaisen hyvä. Sarja on kuitenkin niin tasainen, että yhdessäkään pelissä emme voi yhtään lepsuilla. Meidän pitää vain jatkaa työntekoa, ja pelata joka pelissä edellistä paremmin, kommentoi Hongan maalivahti Tim Murray.

Sunnuntain vierasjoukkue KPV nousi viime kauden päätteeksi nousukarsintojen kautta Veikkausliigaan. Sarjataulukosta kokkolalaiset löytyvät tällä hetkellä viimeiseltä sijalta. Kuuden tappion, ja kolmen tasapelin myötä pisteitä on kertynyt vain kolme. Vaikean liigakauden alun vastavoimana voidaan pitää joukkueen taivalta Suomen Cupissa. Siellä KPV eteni aina välieriin saakka, jossa Ilves eteni jännittävien vaiheiden jälkeen kahdella lisäajalla syntyneellä maalilla finaaliin.

Murray uskoo, että sunnuntain kamppailusta tulee Hongalle haastava.

- KPV on hyvä joukkue, vaikka he ovatkin tällä hetkellä sarjassa viimeisenä. He ovat kuitenkin olleet monissa otteluissaan tappiosta huolimatta hyvin pelissä mukana. Meidän täytyy keskittyä omaan pelisuunnitelmaamme, ja pitää tasomme korkealla.

KPV hakee uutta virtaa pelaamiseen ja tekemiseen valmennusvastuun ottaneen Niko Kalliokosken johdolla. Treenikentällä tekemisen meininki on ollut hyvä ja Vihreä lähtee hyvällä asenteella avaamaan omaa voittosarakettaan ja esittämään kauden parasta peliään. Kokoonpanopuolella on haasteita, puolen kymmentä pelaajaa on telakan puolella sunnuntain ottelussa.

Vihreä lähtee peliin siis vavasti kauden avausvoitto mielessään ja napakan harjoitusjakson kuviot takataskussa.

- Huomenna edessä iso haaste. Honka pelannut viime pelit niin pelillisesti kuin tuloksellisestikkin hyvin. Viikolla ollaan käyty asioita läpi harjoituskentällä ja nyt viedään ne otteluun, KPV:n vastuuvalmentajaksi viikolla noussut Niko Kalliokoski pohjustaa ottelua.

- Kun jokainen pelaaja pääsee omalle hyvälle tasolleen ja tehdään joukkueena ehjä 90 minuuttinen niin sen jälkeen voidaan ansaita myös tuloksia, Kallikoski painottaa yhteistyön merkitystä.

Hongalta sivussa ottelusta ovat Jonas Levänen, Konsta Rasimus ja Henri Aalto.


FC Honka-KPV Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 2.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, KPV:n verkkosivut