AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2
#8 Halme #16 Palmasto

21

(1-0)

Yleisöä 1670

VPS
4-5-1
#11 Ebwelle
vko.21 // 30.5.2019

Ennakko HIFK-VPS

Ennakko HIFK-VPS

HIFK ja VPS taistelevat tärkeistä pisteistä perjantaina Telia 5G Areenalla ennen maajoukkuetauon alkamista.

Parista tappiosta huolimatta VPS ei ole missään nimessä pudonnut tasaisessa sarjassa kauas keskikastista. HIFK on vain kaksi pistettä VPS:n edellä, joten voitto nostaisi Vepsun sarjataulukossa kymmenenneksi, kelpo asetelmiin taistelussa paikasta kuuden joukkoon ja ylempään loppusarjaan

HIFK on tällä hetkellä neljän ottelun 1-1 -tasapeliputkessa. Suoraviivaisten helsinkiläisten ottelut ovat olleet tiukkoja riippumatta siitä, onko se pelannut sarjakärki Interiä vai sarjajumbo KPV:tä vastaan.

- HIFK:ssa on kokeneita pelaajia ja heillä on maalissa todella dynaaminen veskari. He pelaavat vähän sellaista rock 'n roll jalkapalloa, joka sopii heidän seuralleen. He haluavat sitä, ja siinä he ovat mielestäni onnistuneet hyvin tämän kauden aikana. Helsingissä HIFK on vienyt pisteitä Hongalta, HJK:lta ja Interiltä. Se on kova nippu, jos he saavat pelinsä sen näköiseksi, kun he haluavat, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa.

Viime kierroksilla HIFK:lla on ollut loukkaantumishuolia, mutta tällä viikolla Toró, Jukka Halme ja Hassan Sesay ovat olleet mukana harjoitusvahvuudessa, joten joukkue alkaa taas olla täydessä kokoonpanossaan.

– Olemme valmiina VPS-otteluun! Taistelu pelipaikoista käy kovana, kun saimme muutamia pelaajia takaisin rinkiin loukkaantumisten jäljiltä.

- Tiedämme, että vastaan on tulossa joukkue, jota vastaan on vaikea tehdä maalia ja joka on vaikeasti voitettavissa. Aiomme laittaa kaiken peliin sen eteen, että saadaan mukaamme hyvä tulos ennen parin viikon taukoa peleistä. Ensi viikolla huilaamme, ja sen jälkeen työt jatkuvat täysillä kohti kauden seuraavaa vaihetta, päävalmentaja Tor Thodesen kertoo ennen ottelua.

Perjantaina nähdään Juho Lähteen kauan odotettu paluu Vepsun kokoonpanoon. Sairastuvalta kuuluu myös muita hyviä uutisia.

- Juho Lähde nähdään varmasti kokoonpanossa Helsingissä. Kostas ja Jesper Engström palaavat kokoonpanoon todennäköisesti maaottelutauon jälkeen. Siinä mielessä meillä on hyvä tilanne maaottelutauon jälkeen, Vuorinen sanoo ja koputtaa samalla puuta.


HIFK-VPS Telia 5G Areenalla perjantaina 31.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut