AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

11

(1-1)

Yleisöä 1627

KuPS
4-2-4
vko.18 // 11.5.2019

Ennakko: HIFK-KuPS

Ennakko: HIFK-KuPS

HIFK saa sunnuntaina vieraakseen alkukauden jälkeen hyvän vireen löytäneen Kuopion Palloseuran.

KuPS saavutti viime sunnuntaina kolmannen peräkkäisen liigavoittonsa kukistettuaan Kokkolan Palloveikot maalein 3-1. Puolustaja Babacar Diallo puski kuopiolaisten 2-1-maalin aivan peliajan lopussa. Voiton ratkaissut huipputoppari pelasi sunnuntaina uransa 99:nnen liigaottelun ja tasalukema 100 on siten tulossa täyteen HIFK-pelissä.

Diallo kohosi edellisillä Kuopion-kausillaan 2015-2016 KuPS-joukkueen keskeisten avainpelaajien joukkoon ja on aloittanut tämän liigakauden jälleen vakuuttavin ottein. Veikkausliigan tähtipuolustajiin lukeutuva Diallo ratkaisi KPV-pelin komealla tavalla ja hieno onnistuminen osui kaiken kaikkiaan erinomaiseen paikkaan riemukkaan illan huipennukseksi.

- Hienoa, että Baba onnistui. Mutta tämä ei ollut tässä. Hän tekee vielä enemmän maaleja jatkossa, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Kuopiolaisten voittojahti jatkuu sunnuntai-iltana innokkaan liiganousijan kotikentällä. Sarjatilanne on erittäin tasainen ja HIFK-pelissä on jaossa tärkeitä liigapisteitä. HIFK ei tule antamaan kenellekään mitään ilmaiseksi ja kova liigapeli on jälleen edessä. Vastustajan vaarallisuus on Honkavaaralla hyvin tiedossa.

- IFK on uusiutunut vahvasti ja heillä on hyvinkin mielenkiintoinen joukkue kasassa. Erityisesti brasilialainen Tiquinho ja norjalainen Jakob Dunsby ovat tehneet pelaamisellaan vaikutuksen. IFK:n prässipelaaminen on ollut tietyissä peleissä erittäin vahvaa, energistä ja aggressiivista. Sen purkamiseen meidän pitää löytää keinot, Honkavaara toteaa.

HIFK:n alkukauden ottelut ovat olleet tasaisia, ja päävalmentaja Tor Thodesen nostaa esiin hyvän puolustuspelin merkityksen ennen huomista peliä.

– Pelillisesti olemme pärjänneet erittäin hyvin, mutta toki otteluiden sisällä otteet ovat vaihdelleet. Sarjataulukko ei koskaan kerro koko totuutta pelistä. Olemme päästäneet vain viisi maalia kuudessa ottelussa, joten puolustuspelimme on hyvällä tasolla. Toki pieniä asioita on parannettava, mutta olen ollut erittäin tyytyväinen siihen tähän mennessä, Thodesen sanoo.

HIFK:lta sivussa KuPS -ottelusta on varmuudella toppari Tero Mäntylä, joka on pelikiellossa korttitilin tultua täyteen edellisessä ottelussa.


HIFK-KuPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.