AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

12

(0-2)

Yleisöä 1102

FC Inter
3-5-2
vko.18 // 11.5.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

IFK Mariehamn ja FC Inter iskevät yhteen kamppailussa sarjataulukon kärkisijoista sunnuntaina Maarianhaminassa.

Edellisessä kotiottelussaan IFK päästi KuPS:n voittoon 3-0 -taukotilanteesta huolimatta ja viime kierroksella IFK-joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi Helsingissä 1-1 -lukemiin. FC Interin päävalmentaja Jose Riveiro ei kuitenkaan ole erityisen kiinnostunut näistä otteluista.

– Aiemmat tulokset eivät pelaa huomenna. Minun mielestäni maarianhaminalaisilla on varsin kokonaisvaltainen joukkue, joka on paljon parempi kuin viime kaudella. He ovat vahvasti uudistaneet joukkuettaan ja heillä on nyt enemmän laatua keskikentällä ja erityisesti fyysisesti vahvoja pelaajia hyökkäyksessä ja keskuspuolustuksessa.

- Pelasimme heitä vastaan jo Suomen Cupissa ja näin silloin, miten vahvoja he ovat. Vaikka voitimmekin silloin, minusta he olivat pitkiä jaksoja meitä parempia siinä ottelussa. Olen täysin varma, että he ovat liigan kärkipäässä kauden päätteeksi, Riveiro toteaa.

Inter on saanut pelin hyvin raiteilleen kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen ja IFK-luotsi Peter Lundberg tietää hyvin mistä suurin uhka tulee.

- Inter on vahva, ennen kaikkea hyökkäyksessä. Heillä on kovatasoisia hyökkääjiä, Lundberg sanoo ja nostaa esiin ennen kaikkea kolmikon Filip Valencic, Timo Furuholm ja Mika Ojala.

Lundberg on havainnoinut tarkkaan muutokset Interin pelaamisessa sitten kauden avauskierrosten.

- Inter aloitti kauden neljän pelaajan takalinjalla, mutta on viime otteluissa siirtynyt kolmen tai viiden pelaajan puolustuslinjaan - miten sen nyt haluaa nimetä.

- Se on myös selvästi kannattanut, jos katsoo tuloksia.

Interin edellinen ottelu RoPS:aa vastaan olikin varsin yksipuolinen näytös. Inter iski ensimmäiseen 25 minuuttiin kolme maalia, joista RoPS ei missään vaiheessa toipunut. Tilastoissa nimet olivat Lundberginkin nimeämiiä tuttuja, sillä Filip Valencicille kirjattiin maali ja maalisyöttö, Mika Ojalalle kaksi maalisyöttöä ja edellisessä ottelussa kahdesti osuneelle Timo Furuholmille jälleen maali. Interin espanjalaiskäskyttäjä ei ole yllättynyt kolmikon onnistumisista.

– Sen ei pitäisi olla yllätys kenellekään. Timolla ja Mikalla on pitkä ura täällä Suomessa, joten kaikki tietävät heidät ja myös Filip osoitti kykyjään jo HJK:ssa. Viime otteluiden tapahtumat ovat vain loogisia, kun kolme laadukasta, kokenutta ja taitavaa pelaajaa pelaavat yhdessä.

- Kun he löytävät toisensa, tiedämme jotain hyvää voivan tapahtua. He eivät kuitenkaan ole ainoat pelaajat joukkueessamme, joiden kanssa voimme saada hyökkäyspelimme toimimaan, Riveiro muistuttaa.

IFK pääsee todennäköisesti otteluun täydellä miehistöllä lukuun ottamatta vielä sairaslistalla olevaa Gustaf Backalideniä.

Interilläkään ei ole pelaajatilanteessa tapahtunut merkittäviä muutoksia. Edellisestä ottelusta puuttuneista kuudesta pelaajasta Eero Tamminen ja Elias Mastokangas ovat palanneet harjoituksiin, mutta eivät osallistu vielä huomiseen otteluun. Myös Albion Ademi, Luciano Balbi, Hanson Boakai ja Aleksi Paananen joutuvat jättämään huomisen ottelun väliin.


IFK Mariehamn-FC Inter Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland, FC Interin verkkosivut