AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

11

(1-1)

Yleisöä 849

VPS
4-5-1
vko.18 // 10.5.2019

Ennakko: FC Honka-VPS

Ennakko: FC Honka-VPS

FC Honka saa lauantaina vieraita Vaasasta.

FC Honka palaa kotinurmelleen Tapiolan Urheilupuistoon lauantaina 11.5. kahden vierasottelun jälkeen, kun vieraaksi saapuu VPS Vaasasta.

Honka palasi HIFK-tappion jälkeen pisteiden makuun viime tiistaina Tampereella. Pisteet tasattiin Ilveksen kanssa luvuin 1-1. Juha Hakola vei Hongan johtoon, mutta Jair onnistui tasoittamaan vielä loppuminuuteilla.

Honka lähtee lauantain otteluun Veikkausliigan seitsemänneltä sijalta kerättyään kuudesta ensimmäisestä ottelusta kymmenen pistettä. Sarja on kuitenkin erittäin tasainen, sillä kaikki seitsemän kärkijoukkuetta mahtuvat kolmen pisteen sisään. Näin ollen yksittäisen ottelun tulos voi vaikuttaa sarjasijoitukseen paljonkin.

Kokenut keskikenttäpelaaja Joel Perovuo löytää kauden ensimmäisestä kuudesta kamppailusta sekä hyviä esityksiä että suuria kehityskohteita.

- Pisteitä meillä on enemmän kuin tässä vaiheessa viime vuonna. Siihen voi toki olla tyytyväinen, mutta kyllähän tämä alku on ollut aika kaksijakoinen. Meillä on alla kolme hyvää voittoa ja kaksi heikompaa esitystä. Viime pelistä Tampereelta pitää ottaa piste mukaan. Siinä tuli kuitenkin meille ulosajo. Alkukausi on ollut ihan ok, mutta jos haluamme olla tällä kaudella mitalitaistossa niin selvästi pitää vielä parantaa.

Lauantain vierasjoukkueelle VPS:lle alkukausi on ollut vaikea. Vaasalaiset löytyvät otteluun lähdettäessä sarjan kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Voittoja VPS vielä ole tällä kaudella onnistunut nappaamaan. Tasapelejä on sen sijaan sekin edestä. Kuudesta ottelusta peräti viidessä on päädytty pistejakoon. Viimeksi VPS nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen lisäajan viimeisellä minuutilla HJK:n rinnalle ja pisteet tasattiin luvuin 1-1.

Oman lisämausteensa otteluun tuo myös Juha Hakola. Kaksi maalia Hongalle alkukaudella iskenyt laitahyökkääjä edusti nimittäin vielä viime kaudella Vaasan mustavalkoraitaa.

Honka ja VPS pelasivat viime kaudella tasaisesti, sillä pisteet tasattiin kolmen kamppailun osalta joukkueiden kesken 4-4. Avauskohtaamisessa päädyttiin tasatulokseen, toisen voitti VPS ja kauden viimeisellä kierroksella Honka oli vahvempi.

- VPS on vuodesta toiseen ollut hyvin organisoitu ryhmä osaavalla valmentajalla. Heidän pelisysteemistään löytyy erilaisia vaihtoehtoja, joita he osaavat vaihtaa myös kesken pelin. Kyseessä on laadukas joukkue, joten odotettavissa on kova ottelu, Perovuo analysoi.

Perovuo kannustaa kaikkia saapumaan Tapiolan urheilupuistoon seuraamaan espoolaista huippujalkapalloa.

- Kaikki Tapiolaan! Nyt on ollut hyvät kelitkin, niin tulkaa kannustamaan meidät voittoon!

Hongalta varmasti sivussa ovat loukkaantuneet Luis Silva ja Jonas Levänen, sekä pelikiellossa Ilves-pelissä tulleen ulosajonsa myötä oleva Henri Aalto. Gideon Baah puolestaan saattaa palata kentälle lauantaina.

Kuten todettua VPS kohtasi edellisellä kierroksella HJK:n ja ottelu päättyi 1-1-lukemiin. Kyseessä oli joukkueen kauden viides peräkkäinen tasapeli. Aiemmissa otteluissa VPS on menettänyt johtoasemansa, mutta HJK:ta vastaan joukkue nousi tappioasemasta dramaattisella ja unohtumattomalla tavalla. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan HJK-ottelussa oli paljon hyviä asioita.

- HJK-pelistä jäi tietyllä tavalla parempi fiilis, koska nousimme tasapeliin. Se oli myös pelinä erilainen kuin aiemmat ottelumme. Ottelusta tuli haluamamme kaltainen, se oli rock 'n rollia. Pelasimme aika paljon mies miestä vastaan. Saimme sillä peliin vauhtia ja Klubinkin peli näytti varmasti nopeammalta sen takia. Prässäsimme heitä ylhäältä ja peli oli sen takia sellaista. Olisimme voineet myös valita erilaisia blokkeja, mutta valitsimme tämän taktiikan ja se onnistui suhteellisen hyvin, kertoi Vuorinen.

Lauantain ottelu FC Honkaa vastaan tulee olemaan VPS:lle iso haaste. Espoolaisia on kaavailtu sarjan kärkikahinoihin ja joukkue on pelaajamateriaaliltaan Veikkausliigan kärkipäätä. Varsinkin joukkueen hyökkäyspäästä löytyy paljon laatua. Espanjalainen Borjas Martin johtaa Veikkausliigan maalipörssiä viidellä osumallaan ja vielä viime kaudella Vepsua edustanut Juha Hakola on aina vaarallinen. VPS:n täytyy Vuorisen mukaan pelata eri tavalla kuin tiistaina.

- Hongalla on hyökkäyspäässä vaarallisempia pelaajia, joten emme voi pelata samalla tavalla kuin HJK:ta vastaan. Se on erilainen joukkue ja he haluavat varmasti pitää palloa. Honka on erittäin laadukas joukkue ja Espoossa tulee varmasti näkymään vähän erilainen VPS, luotsi kommentoi.

Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa, jossa on luonnonnurmi. VPS on pelannut tällä kaudella vain yhden ottelun luonnonnurmella. Joukkue on valmistautunut lauantain otteluun harjoittelemalla Palosaaren jalkapallokentällä.

- Oli vuoden paras treeni. Olimme nurmella, aurinko paistoi ja siellä oli todella mukava olla. Pelasimme pienpelejä ja kävimme taktisia asioita läpi. Se oli todella mukavaa ja olisi huvittanut jäädä paljon pidemmäksikin aikaa.

Vuorisen mukaan Vepsulta vaaditaan FC Honkaa vastaan erinomaista peliä, jos kauden avausvoitto halutaan ottaa.

- Honka-ottelu tulee olemaan erittäin kova peli. HJK-peli oli meille jo kova haaste, mutta koen, että tämä ottelu on vielä astetta kovempi haaste. Meidän pitää pelata Espoossa huippupeli, jotta saamme sieltä kolme pistettä.

VPS saa lauantaina jalkeille iskukykyisen ryhmän, vaikka loukkaantumisistaan toipuvat Aatu Kujanpää, Jesper Engström ja Juho Lähde eivät matkusta Espooseen.


FC Honka-VPS Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 11.5. klo 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan ja VPS:n verkkosivut