AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2

11

(0-0)

Yleisöä 3052

FC Honka
4-4-2
vko.18 // 6.5.2019

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ilves ja FC Honka kohtaavat tiistaina Tampereella.

Ilves palaa kotikentälleen Tammelaan isännöimällä FC Honkaa tiistaina.

Veikkausliigan huhtikuun valmentajaksi valittu Jarkko Wiss johdattaa joukkonsa toistamiseen Hongan kimppuun tänä vuonna. Reilu kuukausi sitten pelattu Suomen Cupin puolivälierä päättyi tamperelaisten 2-1-voittoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

– Hongalla on vakiintunut pelityyli, joten tiedämme mitä odottaa. Kova haaste, mutta pärjäsimme heitä vastaan ihan hyvin jo cupissa. Toki molemmilla on varmasti omat loukkaantumishuolensa, joten tilanteet elävät.

– Pohjanmaan liigan jälkeen meillekin on nyt tullut näitä etelän seuroja vastaan, joten alkavat pikkuhiljaa tulla nekin joukkueet tutuiksi, Wiss veistelee.

Ilves on ollut paljon otsikoissa sarjajohdon ja läpäisemättömän puolustuksensa myötä. Wiss toivoo, että hyvät otteet jatkuvat Tammelassa, mutta niin sanotusti mailaa ei saa puristaa liikaa.

– Ensinnäkin on hienoa päästä jälleen Tammelaan. Haluamme tehdä siitä myös henkisen kotimme. Se on meidän linnoituksemme ja vaikea paikka vastustajan vierailla.

Honka lähtee otteluun Veikkausliigan keskikastista, kuudennelta sijalta. Viidestä pelatusta ottelusta keltamustat ovat voittaneet kolme. Hongan käsittelyssä ovat kaatuneet RoPS, KuPS ja FC Inter. Kaksi tappiota ovat tulleet ensin IFK Mariehamnille sekä viimeksi juuri HIFK:lle.

Keltamustien alkukauden kovin maalitykki on ollut Borjas Martin, joka johtaa viidellä osumalla myös koko Veikkausliigan maalipörssiä. Espanjalaiskärjen lisäksi maalinteossa ovat onnistuneet kertaalleen Juha Hakola, Arlind Sejdiu, Gideon Baah, sekä Robert Ivanov.

Keltamustien yhdeksän tehtyä maalia on Veikkausliigan neljänneksi eniten. Toisaalta myös omassa päässä on soinut liian usein. Kahdeksan päästettyä maalia on vastaavasti liigan neljänneksi huonoin saldo.

Ongelma päästettyjen maalien runsauden kanssa on tarkasti tiedossa myös valmentaja Sampo Koskisella.

- Olemme tosiaan yksinkertaisesti päästäneet liikaa maaleja. Jotta meidän olisi pitkässä juoksussa mahdollista pysyä sarjan kärkisijoilla, täytyy meidän olla kollektiivisesti yhtenäisempiä ja huolellisimpia puolustussuuntaan, Koskinen kommentoi.

Tiistain kotijoukkue Ilves on monessa mielessä Hongan vastakohta. Wissin valmentama joukkue on Veikkausliigan ainoa yhä tappioitta etenevä joukkue. Sarjakakkosella on viidestä ottelusta tilillään kolme voittoa ja kaksi pistejakoa. Neljällä tehdyllä maalilla tamperelaiset ovat sarjan kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue. Ilveksen menestyksen salaisuus piilee kuitenkin todella tiiviissä puolustuksessa. Keltavihreiden puolustus, maalivahti Mika Hilander viimeisenä lukkonaan ei ole päästänyt kaudella vielä yhtään takaiskumaalia.

- Meidän täytyy pystyä parantamaan pallollista pelaamistamme murtaaksemme Ilveksen prässin, ja sen jälkeen heidän puolustuslinjansa, Koskinen sanoo.

Hongalta sivussa tiistaina ovat varmasti Jonas Levänen, Luis Silva, sekä Gideon Baah. Demba Savagen, Robert Ivanovin, sekä Lucas Kaufmannin pelaaminen on vielä epävarmaa.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.