AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 3098

KPV
4-5-1
vko.17 // 29.4.2019

​Ennakko: SJK-KPV

​Ennakko: SJK-KPV

Pohjalaisseurat SJK ja KPV kohtaavat OmaSp Stadionilla vappuaattona tiistaina 30.4. klo 19.00. Kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen koskaan Veikkausliigassa tai ylipäätään sarjaottelussa.

SJK kohtasi viime perjantaina omassa ensimmäisessä Pohjanmaan derbyssa VPS:n Vaasassa ja pisteet jaettiin 1–1-tuloksella. Tasapeliin päättyi myös VPS:n ja KPV:n aiempi kohtaaminen ja siten tämän ottelun voittaja nousisi kevätkierroksen jälkeen Pohjanmaan PowerPark Liigan kärkeen ja ottaisi kiinnityksen Pohjanmaan herruuteen. Toinen kierros pelataan heinäkuussa. Veikkausliigassa SJK on viidentenä, kahden pisteen päässä kärjessä olevasta Ilveksestä. KPV on puolestaan viimeisenä, mutta kuten aina derby-otteluissa, ei sarjataulukoilla ole väliä.

- Toinen derby, ja me haluamme tehdä siitä tuloksellisesti paremman kuin VPS:aa vastaan. Saamme mukaan taas tuoreita jalkoja, kun Kadio ja Hatakka ovat kärsineet pelikieltonsa. Se on hyvä. Harmillisesti Hetemaj on tästä ottelusta pois pelikiellon vuoksi, mutta kenties hänellekin tekee hyvää huilata välillä, sillä olemme pelanneet paljon pelejä lyhyessä ajassa ja hän on siten tuoreena seuraavaan peliin, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Palauttavien harjoitusten perusteella kaikki muut näyttävät olevan kunnossa ja saamme kenties loukkaantuneena olleistakin lisää tuoreita jalkoja mukaan. Joukkueessa riittää nälkää, joten haluamme saada paremman tuloksen tästä derbystä, Eremenko jatkaa.

KPV pääsee Seinäjoen stadionille ensi kertaa "vierasjoukkueen" ominaisuudessa kun haastavat evakkokotipelit on taputeltuna. Kahden pelin viikkoon Vihreä on valmistautunut huolella sekä pallotreeneissä että fysiikkaharjoituksissa.

- Olemme keskittyneet treeninentällä erityisesti pelin perusrakenteisiin. Meillä on tietyissä asioissa ollut sekä huolimattomuutta että myös yltiöoptimismia riskipaikoissa, jonka seurauksena peli ei ole pysynyt riittävän tasapainossa, KPV:n valmennuksesta Jarmo Korhonen pohtii derbypelin alla.

Vaikka OmaSp Stadionon on KPV:lle ehtinyt tulla tutuksi, nyt lehtereiltä oman haasteensa tuovat myös SJK:n fanit.

- Meidän viime kotiotteluissa ja VPS-vierasottelussa kannattajamme ovat olleet mahtavia. Toivomme edelleen heidän tukeaan kahdentenatoista pelaajana ja emme halua pettää heitä, vaan tehdä kaikkemme saadaksemme heidät iloiseksi, sanoo Eremenko.

SJK saa puolustuksen kaksikon Boris Kadion ja Dani Hatakan takaisin pelikiellosta, jonka he kärsivät edellisessä VPS-ottelussa. Harmillisesti SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj sai korttitilinsä täyteen siinä ottelussa ja on nyt puolestaan pelikiellossa tiistaina.

Aiemmista otteluista loukkaantumisen vuoksi tai siitä toipumisen vuoksi sivussa olleet Joel Mero, Joonas Sundman ja Billy Ions, ovat tekemässä paluuta pelikuntoon.

Nuoret Daniel Håkans, Maximo Tolonen ja Ville Tikkanen, kävivät pitämässä pelituntumaa yllä SJK Akatemian mukana lauantain sarja-avauksessa ja kaikki pelasivat ottelussa isot minuutit.

Vihreä joutunee yhä tulemaan toimeen ilman useampaa runkomiestään.

- Vammojen kanssa painineiden pelaajien, Pikkarainen, Josimov, Shaze, Koskimaa ja Roiha, kohdalla fysiikkaosasto painaa kovasti hommia. Kavereiden pelikunto tarkistetaan vielä aivan ottelun alla, kaikkia ei todennäkösesti saada vielä pelaavaan kokoonpanoon mukaan, Korhonen valottaa pelaajatilannetta ennen ottelua


SJK-KPV tiistaina 30.4. klo 19.00 OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KPV:n verkkosivut