AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

32

(1-1)

Yleisöä 881

FC Inter
5-2-3
vko.16 // 24.4.2019

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Honka lähtee hakemaan avausvoittoaan myös kotikentältä torstaina, kun Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu FC Inter Turusta.

Honka palasi lauantaina voittojen tielle IFK Mariehamn-tappion jälkeen komealla tavalla. KuPS kaatui espoolaisten käsittelyssä maalein 3-0. Maalinteossa onnistuivat Juha Hakola, Borjas Martin, sekä Arlind Sejdiu.

Kolmesta pelaamastaan ottelusta Honka on kerännyt yhteensä kuusi pistettä. Torstain kamppailuun keltamustat lähtevät Veikkausliigan viidenneltä sijalta. Hongan tehokkain maalintekijä alkukauden otteluissa on ollut kolme maalia tehnyt Borjas Martin.

Turkulaiset ovat aloittaneet kautensa vaihtelevasti. Neljän ottelun jälkeen Inter löytyy Veikkausliigan seitsemänneltä sijalta neljällä pisteellä.

- Inter on aika samanlainen joukkue kuin me. Heillä on todella hyvä päävalmentaja ja tosiaan meille tuttu naama Sergio mukana valmennustiimissä. He pelaavat samantyylistä jalkapalloa kuin me, pyrkivät pallonhallintaan ja sitä kautta hallitsemaan ja voittamaan otteluita, Hongan toppari Robert Ivanov luonnehtii tulevaa vastustajaa.

Honka-ottelu aloittaa Interin viiden luonnonnurmella pelattavan ottelun putken. Edelliseen nurmella pelattuun otteluun Interin joukkue valmistautui vielä tekonurmella, mutta tällä viikolla harjoitukset on pidetty stadionin viereisellä luonnonnurmikentällä. Riveiro odottaa jo kenttien tulemista täyteen kuntoon.

– On sääli, etteivät kaikki kentät ole olleet kunnossa talven pitkän odotuksen jälkeen. Kenttäolosuhteet ovat yksi ylitettävä este lisää kauden alkuun, mutta toisaalta se ei ole este vain Interille vaan myös kaikki muut joutuvat tulemaan toimeen samojen asioiden kanssa, espanjalaisvalmentaja toteaa.

FC Interin alku kauteen on ollut tulosten osalta vaihteleva. Jo Suomen Cupissa maali per ottelu -tahdissa ollut Filip Valencic sen sijaan on jatkanut samaa tahtia myös liigaotteluissa. Riveiro on tyytyväinen Valencicin maalivireeseen, mutta muistuttaa maalien syntyvän yleensä joukkueen pelaamisen onnistumisista.

– Filip on ollut hyvässä vireessä maalin edessä, mutta olemme yhtä lailla tyytyväisiä myös muutamien muiden pelaajien panokseen. Joskus pelaajat voivat luoda itse maalipaikkoja, mutta usein se on monen pienen onnistumisen summa, että hyökkääjällä on todellinen mahdollisuus maalintekoon. Minusta olemme luoneet liki jokaisessa pelissä enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja, mutta meidän täytyy olla joukkueena hieman tehokkaampia välttääksemme viime viikon kaltaiset tilanteet, päävalmentaja mainitsee viitaten FC Lahden loppuhetkien tasoitusmaaliin perjantain ottelussa.

Honka ja FC Inter kohtasivat viime kaudella kolmesti. Kamppailuissa Honka oli niskan päällä, sillä se voitti otteluista kaksi. Kerran päädyttiin tasapeliin. Maalierovertailun Honka vei luvuin 7-4.

Resepti ensimmäisen kotivoiton ottamiseen torstaina on Ivanoville harvinaisen selvä.

- Interiä lähdetään kaatamaan samalla tavalla kuin RoPS:ia ja KuPS:iakin. Pelataan laadukkaasti ja pidetään kiinni sovituista asioista. Noudatetaan pelisuunnitelmaa ja pelataan tiiviisti joukkueena.

Hongalta sivussa torstaina ovat ainakin Jonas Levänen sekä Gideon Baah.

interin terveystilanne on edelleen säilynyt hyvänä. Poissaolijoiden listalla on ainoastaan Albion Ademi, joka on edennyt kuntoutuksensa viimeiseen vaiheeseen. Kaikki muut joukkueen pelaajat ovat valmennuksen käytettävissä huomiseen otteluun.


FC Honka – FC Inter torstaina 25.4. klo 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut