AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 1901

FC Honka
4-4-2
vko.16 // 28.4.2019

Ennakko: HIFK-FC Honka

Ennakko: HIFK-FC Honka

FC Hongan Veikkausliigakauden 2019 ensimmäinen paikalliskamppailu on edessä maanantaina 29.4., kun HIFK isännöi keltamustia Telia 5G Areenalla.

Honka on avannut kautensa vahvasti, ja neljästä ensimmäisestä ottelusta kasassa on kolmen voiton ja yhden tappion myötä yhdeksän pistettä.

HIFK:n alkukausi oli sen sijaan vaikea. Se hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan luvuin 0-1, ensin SJK:lle ja sitten FC Lahdelle. Tiistaina saatiin kuitenkin merkki paremmasta, kun HIFK taisteli Stadin Derbystä tasapelipisteen HJK:ta vastaan. Helppoa iltaa ei Hongallekaan siis ole varmasti maanantaina edessä.

- Tulee varmasti todella tiukka kamppailu. HIFK:llakin on tosiaan hyvä peli alla, heillä on hyviä pelaajia ja ainakin HJK:ta vastaan myös todella kova taisteluilme päällä, Hongan kokenut Konsta Rasimus ennakoi.

Nimenomaan HJK-ottelusta HIFK ammentaakin uskoa myös toisen pääkaupunkiseudun seuran kohtaamiseen.

– Odotan ottelulta kolmea pistettä ja hyvää meininkiä, jatketaan siitä mihin jäätiin HJK-pelissä ja parannetaan vielä vähän. Derbyjä voitaisiin pelata vaikka viikosta toiseen jos multa kysytään, oli sen verran kova tunnelma, HIFK:n Riku Selander hehkuttaa.

– Nimenomaan se sama momentum on otettava mukaan myös Honkaa vastaan jos pisteitä tosta pelistä haluaa, ja mehän haluamme, hän lisää.

Hongalla on hyviä muistoja viime kerrasta Telia 5G Areenalla HIFK:n vieraana. Kauden 2017 päätteeksi joukkueet kohtasivat Ykkösen nousukarsinnoissa. Avausottelu Tapiolan urheilupuistossa päättyi maalittomaan tasapeliin. Toisen osan päättyessä lukemiin 1-1, pääsi Honka juhlimaan paluuta Veikkausliigaan vierasmaalisäännön turvin.

Honka ja HIFK kohtasivat myös talvella Suomen Cupin merkeissä. Silloin keltamustat olivat Talin hallissa pelatussa ottelussa parempia numeroin 2-1.

- Jatketaan siitä mihin ollaan aikaisemmissa otteluissa jääty. Pyritään puolustamaan tiiviisti kentän jokaisella osa-alueella, pitämään palloa omalla joukkueella ja rakentamaan hyökkäyksiä sitä kautta, Rasimus sanoo.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Jonas Levänen, sekä Gideon Baah. Luis Silvan pelikunto on vielä epävarma.


HIFK-FC Honka Telia 5G Areenalla maanantaina 29.4. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut