AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 1329

RoPS
5-3-2
vko.15 // 19.4.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

IFK Mariehamn pelaa Veikkausliigakauden ensimmäisen kotiottelunsa pääsiäislauantaina, kun Maarianhaminaan saapuu vierailulle RoPS.

Edellisottelussa FC Hongan vieraana komeasti voittoon noussut IFK Mariehamn tietää hyvin, että vastaan tulee jälleen kova haaste. Viime kauden hopeajoukkue on muutoksista huolimatta ytimeltään samanlainen Grönvittin päävalmentaja Peter Lundbergin mukaan.

- Ihan kuten viime kaudellakin uskon RoPS:n olevan tasainen joukkue kaikilla tavoin. Siellä on hyvä organisaatio takana ja selkeä rakenne kentällä. Seurassa on tasaisuutta, joka on aina tärkeä asia, Lundberg sanoo.

- RoPS:n joukkueessa on useampi uusi pelaaja mukana. Alkuvuodesta ja Veikkausliigan ensimmäisissä otteluissa he ovat osoittaneet olevansa vahvoja erikoistilanteissa ja se on asia, joka meidän on huomioitava.

Maanantaina Lundbergin miehistö olit erittäin vakuuttava FC Hongan vieraana. Tuloksena oli selkeä 1-3 voitto yhdestä mitalikandidaatista.

- IFK Mariehamnin yleisilme on selkeästä urheilullisempi ja dynaamisempi kuin viime kaudella, RoPS:n luotsi Toni Koskela varoittaa.

Oman mausteensa lauantain ottelulle tuo Wiklöf Holding Arenan keväinen luonnonnurmi. Paitsi pehmeä ja epätasainen, Wiklöf Holding Arenan kenttä on myös kapeampi kuin muilla Veikkausliigan paikkakuntilla. RoPS ei itse pääse vielä muutamaan viikkoon Susivoudin luonnonnurmelle, mutta harjoituksissa on haettu ärsykkeitä muilla keinon. Poikkeavat olosuhteet tulevat väistämättä näkymään itse pelissäkin.

- Jos menisimme puhtaasti meidän oman peli-ideologiamme mukaan, häviäisimme varmasti, Koskela sanoo suoraan.

- Tuollaisella alustalla ei juurikaan pysty syöttelemään vastustajan muodon sisään eikä vastustajaa voi houkutella lyhyillä syötöillä. On pystyttävä hakemaan kauempana olevia pelaajia.

Pelkäksi räiskimiseksi peli tuskin kuitenkaan muuttuu.

- Jotta voisimme voittaa kakkospallot, joukkueen on pysyttävä riittävän tiiviinä ja organisoituna. On oltava suoraviivaisempi, mutta samalla ymmärrettävä, koska laitetaan pidempää syöttöä ja koska ei, Koskela painottaa.

IFK:lta oli edellisessä ottelussa sivussa sairaslistalaiset Simon Silverholt, Keaton Isaksson ja Petter Hemming. Tilanne RoPS-ottelun alla näyttää aika samanlaiselta.

- Kaikkien kolmen paluu lähestyy, mutta tarkemmin on vielä vaikea sanoa, "Lundis" muotoili.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat Aleksandr Kokko sekä Timo Stavitski. Sergio Llamas on vielä tämän ottelun varuilta sivussa. Sen sijaan Eetu Muinonen ja Antonio Reguero matkustavat jo joukkueen mukana Maarianhaminaan.


IFK Mariehamn - RoPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 20.4. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland, RoPS:n verkkosivut