AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#15 Kult

11

(0-1)

Yleisöä 2368

FC Inter
4-3-3
#10 Valencic
vko.15 // 18.4.2019

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Perjantaina FC Lahti kohtaa FC Interin Lahden Kisapuistossa.

FC Lahti nappasi aiemmin tällä viikolla ensimmäisen voittonsa tämän kauden Veikkausliigassa. Vierailu Helsinkiin HIFK:n vieraaksi päättyi Lahden 1-0-voittoon. Ottelun voittomaalista vastasi Josu kauden toisella liigamaalillaan.

Kauden ensimmäisen maalin tapaan Josun maanantainen osuma syntyi upealla kaukolaukauksella. Lahti oli ottelussa suurimman osan ajasta ottavana osapuolena, mutta mustapaitojen puolustus pelasi tiiviisti, eikä Patrick Rakovskyn juuri tarvinnut venyä maalilla. Ottelussa Lahti loi parhaat maalipaikat ja oli vaarallinen erikoistilanteissa.

Pitkäperjantain kotiotteluunsa mastokaupungin ylpeys lähtee tappiottomana. Pelaavasta kokoonpanosta puuttuvat varmasti Jerónimo Amione, Irfan Sadik ja Drilon Shala. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa Inter-ottelusta tiukkaa. Lyhyessä valmistautumisajassa hän ei näe suurempaa ongelmaa.

- Interillä on yksi liigan vaarallisimpia hyökkäyksiä. Olimme jo talvella vaikeuksissa Filip Valencicin kanssa. Meidän pitää pystyä vastaamaan ja laittamaan Inter tiukoille paineeseen. Lähdemme pelaamaan omaa peliämme ja teemme paikoista maalit. Kaksi ottelua vielä menee tiiviiseen tahtiin. Meillä on kolhuista huolimatta vaihtoehtoja, terveimmät ja halukkaimmat pelaavat. Otimme IFK-ottelusta hyvät jutut mukaan, mutta kahden-kolmen päivän aikana ei ihmeitä tehdä. Omalla pelillä lähdemme haastamaan, Ristilä lupaa.

Vierailija FC Inter saapuu Turusta allaan 1-2-kotitappio Seinäjoen Jalkapallokerholle. SJK siirtyi avausjaksolla jo 2-0-johtoon, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella Inter heräsi. Valencic kavensi pelin komealla laukauksellaan ja aivan ottelun lopussa tasoitusmaali roikkui ilmassa. Interin vaarallinen hyökkäyskalusto ei kuitenkaan saanut toimitettua pelivälinettä tolppaa lähemmäs.

Uuden valmennuksen alaisuuteen siirtynyt Inter on kerennyt pelaamaan jo kolme ottelua tämän kauden Veikkausliigassa. Ainoat pisteet tulivat VPS-voitosta. Inter on kuitenkin onnistunut jokaisessa pelissään maalinteossa ja slovenialaisella Valencicilla on kasassa jo kolme maalia. Lisäksi Mika Ojala on osunut kertaalleen.

Vaikka Interin riveissä ei varsinaisia lahtelaisia olekaan, entisiä FC Lahden pelaajia joukkueessa edustavat Mikko Kuningas, Henrik Moisander ja viimeisimpänä Interin paitaan täksi kaudeksi vaihtanut Aleksi Paananen. FC Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan FC Lahtea vastaan odotettavissa on tasainen ottelu, jossa ei ole suosikkia.

- Minulla ei ole koskaan ollut yhtään helppoa ottelua Lahtea vastaan, enkä odota sellaista nytkään. Heidän pelaamisensa on hyvin organisoitua, heillä on pari vaarallista hyökkäyspään pelaajaa ja he puolustavat tiiviisti. Siksi kolmen maalin päästäminen oli heidän kaltaiselleen joukkueelle erikoista, mutta toisaalta he osoittivat luonnetta tulemalla vielä tasoihin, Riveiro mainitsee viitaten FC Lahden ja KuPS:n 3-3-lukemiin päättyneeseen otteluun.

FC Interin hyvä vierasvoitto VPS:stä ei kantanut enää toiseen otteluun Pohjanmaan joukkuetta vastaan, kun SJK kävi hakemassa pisteet Veritas Stadionilta viime lauantaina. Riveiron mukaan joukkue on käsitellyt edellisestä ottelusta sekä positiiviset että negatiiviset asiat.

- Olemme yrittäneet oppia niin huonoista kuin hyvistäkin tapahtumista viime ottelusta. Erityisesti kun emme hyötyneet siitä pisteiden muodossa, yritämme tehdä siitä hyödyllisen välttämällä samoja virheitä tulevaisuudessa, Riveiro kertoo.

Kahdesta edellisestä ottelusta sivussa olleella Juuso Hämäläisellä on mahdollisuus palata Interin kokoonpanoon perjantain ottelussa. Tilanne perjantain osalta vaikuttaa espanjalaisvalmentajan mukaan hyvältä.

- Albion Ademi on ainoa, joka ei ole sataprosenttisessa kunnossa. Muilta osin meidän täytyy tehdä valintoja ja yritämme ottaa mukaan ne, jotka ovat parhaiten valmiita tähän otteluun, Riveiro muistuttaa.

Joukkueet kohtasivat talvella Suomen Cupin karsinnassa Turussa. Valenčič vei turkulaiset ottelun alussa 1-0-johtoon, mutta FC Lahti taisteli. Patrick Rakovsky piti lahtelaisia pystyssä lukemattomilla torjunnoillaan koko ottelun ajan. Juuri ennen taukoa Ville Salmikivi teki esityön ja Jean-Christophe Coubronne viimeisteli. Lisäajalla Lahti nappasi voiton, kun Mikko Viitikon, Pyry Lampisen ja Tomi Kultin väännettyä Interin rangaistusalueella Miro Tenho laittoi pallon Interin omaan maaliin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa komeat 62 kertaa. Näistä otteluista Lahti on vienyt nimiinsä 23 ja Inter 25. Ottelut ovat olleet maalirikkaita, sillä Vesijärven rannalla on juhlittu 73 kertaa ja Aurajoen rantatörmäillä puolestaan 83 kertaa.


FC Lahti - FC Inter Kisapuistossa perjantaina 19.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Interin verkkosivut