AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
3-4-3

12

(0-0)

Yleisöä 1618

FC Honka
4-4-2
vko.13 // 6.4.2019

Ennakko: RoPS-FC Honka

Ennakko: RoPS-FC Honka

Veikkausliigakausi alkaa FC Hongan osalta sunnuntaina, kun keltamustat matkaavat jo viikolla kautensa avanneen RoPS:n vieraaksi Rovaniemelle.

RoPS haki viime hetkien tasoitusmaalin myötä pisteen keskiviikkona KuPS:n vieraana ja nyt edessä on kotiavaus yhtä kauden ennakkosuosiksi nostettua joukkuetta vastaan.

Oman lohkonsa voittaneen Hongan urakka Suomen Cupissa päättyi lopulta puolivälieriin, kun Ilves oli parempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Putoamisen tuoma pettymys on kuitenkin pyyhitty jo pois kaikkien mielistä, ja keskittyminen on täysin sunnuntain liiga-avauksessa.

- Valmistautumisemme liiga-avaukseen on sujunut pääasiassa hyvin. Toki viime viikonlopun tappio Ilvestä vastaan oli katkera. Siitä meidän pitää parantaa, jotta saamme nyt voiton, kommentoi päävalmentaja Vesa Vasara.

Päävalmentaja Vasaralla on käytössään Veikkausliigaan erittäin kokenut ja nimivahva miehistö. Vaihtuvuutta viime syksyyn on huomattavan vähän.

- Honka ei ollut viime kaudellakaan mikään perinteinen nousijajoukkue. Heillä oli yksi sarjan kokeneimmista joukkueista ja paljon laatua eri pelipaikoille, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

- Vesa Vasaralla on todella mielenkiintoinen ryhmä. Heitä vastaan on vaikea puolustaa. Honka pystyy varioimaan pelaamistaan, ja jos tilat kasvavat, heiltä löytyy pelaajia, jotka pystyvät käyttämään tilat hyväksi.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta puuttuvat vielä toistaiseksi Aleksandr Kokko, Timo Stavitski sekä Antonio Reguero.

Hongalta varmasti sivussa ottelusta on ainoastaan Jonas Levänen.


RoPS - FC Honka Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 7.4. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut