AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

40

(2-0)

Yleisöä 3151

PS Kemi
4-4-2
vko.39 // 29.9.2017

Ennakko: HJK-PS Kemi

Ennakko: HJK-PS Kemi

Mestaruuden varmistanut HJK saa vieraakseen PS Kemin lauantaina.

HJK:n seurahistorian 28:s mestaruus sai sinettinsä viisi kierrosta ennen kauden päätöstä. Klubi nappasi keskiviikkona voiton IFK Mariehamnista lukemin 1-0, mikä varmisti mestaruuden.

Mestaruuden varmistanut ottelu oli melkein kuin koko kausi pienoiskoossa. HJK hallitsi palloa, jauhoi kärsivällisesti ja piti vastustajan poissa maalipaikoilta, kunnes Anthony Annan tälläsi komean voittomaalin vajaan tunnin pelin jälkeen.

Voitto oli HJK:lle jo seitsemäs peräkkäinen. Mainio vire on kestänyt käytännössä koko kauden. Klubi on hävinnyt edellisestä 23 ottelustaan Veikkausliigassa ainoastaan yhden.

Varsinkin kotiviheriöllä jälki on ollut tylyä. 14 ottelusta pisteitä on kertynyt peräti 35. HJK:n verkkoon on tehty kotiotteluissa vain neljä maalia, kun taas helsinkiläiset ovat onnistuneet maalinteossa 31 kertaa.

HJK:lta ovat lauantaina sivussa loukkaantumisten takia Mohtagh Yaghoubi, Roni Peiponen, Ville Jalasto sekä Hannu Patronen. Aapo Halmeen tilannetta tarkkaillaan edelleen.

PS Kemin toinen kausi Veikkausliigassa on sujunut pääosin sarjataulukon häntäpäässä. Joukkue on kuitenkin selviämässä sesongista kuivin jaloin.

Jari Åhmanin suojatit aloittivat kauden jälleen varsin mainiosti. Kemiläiset saalistivat 13 ensimmäisestä ottelustaan 18 pistettä. Juhannuksen jälkeen alkoivat kuitenkin haasteet. Kemi voitti kymmenestä peräkkäisestä ottelustaan vain yhden ja joukkue valahti uhkaavasti kohti sarjataulukon häntää.

Loppukesän kaksi peräkkäistä vierasvoittoa kuitenkin helpottivat joukkueen tilannetta. Kemi onkin napannut tällä kaudella enemmän pisteitä vierasotteluistaan kuin kotona. 14 matkapelistä on tarttunut mukaan 16 pistettä, kun taas yhtä monesta kotiottelusta on kertynyt pinna vähemmän.


HJK-PS Kemi lauantaina 30.9. kello 17 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut