AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

21

(1-1)

Yleisöä 2796

HIFK
4-4-2
vko.34 // 25.8.2017

Ennakko: Ilves-HIFK

Ennakko: Ilves-HIFK

Ilves ja HIFK ovat lauantaina kolmatta kertaa vastakkain tällä Veikkausliigan kaudella iskiessään yhteen Tampereen Tammelassa.

Kilpakumppanien ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi kesäkuussa Ilveksen 0-1-vierasvoittoon. Tähtihyökkääjä Tuco heilutti verkkoja tyylikkäällä chippimaalilla ja 18-vuotias Johannes Luukkanen piti uransa ensimmäisen nollapelin pääsarjatasolla.

Joukkueiden edellinen yhteenotto päättyi viime viikon maanantaina tupsukorvien 4-3-voittoon. Tammelan kotiyleisöä maaleilla riemastuttivat Thomas Agyiri, Tuco ja Marius Noubissi. Huikean Veikkausliiga-debyytin tehnyt Noubissi ehti parissakymmenessä minuutissa takoa tehot 2+1. HIFK:n osumista vastasivat Pekka Sihvola, Xhevdet Gela, ja Juho Mäkelä.

HIFK nappasi viime lauantaina tärkeän 1-0-kotivoiton RoPS:n kustannuksella. Ainokaisesta vastasi yhteensä seitsemän maalia tällä kaudella viimeistellyt Pekka Sihvola. Tolppien välissä Carljohan Eriksson piti kauden toisen nollapelinsä.

Antti Muurisen suojatit jatkavat putoamiskarsintapaikalla sarjan toiseksi viimeisenä. Ero ylempänä olevaan PS Kemiin on vielä neljä pistettä, joten "tähtirinnat" tarvitsevat kipeästi lisää voittoja varmistaakseen liigapaikkansa suoraan.

Ilves tarvitsee myös voittoja, mutta eri lähtökohdista. Sarjan neljäntenä majailevat tamperelaiset ovat vain yhden pisteen päässä mitalisijoista. Meneillään olevaan yhdeksän tappiottoman ottelun putkeen sisältyy kolme voittoa ja peräti kuusi tasapeliä.

Viime sunnuntaina Ilves kävi hakemassa tasapelipisteen VPS:n vieraana. Voittokaan ei ollut kaukana. 1-1 päättyneessä ottelussa etenkin jälkimmäinen puoliaika oli tamperelaisilta erittäin vahvaa suorittamista. Puolustaja Teemu Penninkangas laukoi uransa ensimmäisen maalin keltapaitojen riveissä.

Kuntoutustyötä tehneet Ilves-pelaajat Jani Tanska, Marco Matrone ja Antti Hynynen ovat jälleen pelikunnossa. Laitapakit Antti Koskinen ja Tariq Kazi sen sijaan pysyvät sivussa kokoonpanosta.


Ilves-HIFK lauantaina 26.8. kello 17.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut