AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

21

(0-0)

Yleisöä 2891

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.33 // 19.8.2017

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

KuPS saa sunnuntaina vieraakseen Veikkausliigan hallitsevan mestarin IFK Mariehamnin.

Savon Sanomat Areenalla on sunnuntai-iltana luvassa tiukka uusintanäytös kahden fyysisen joukkueen välillä, kun Kuopion Palloseura isännöi IFK Mariehamnia. Joukkueet kohtaavat toistamiseen seitsemän päivän sisään.

KuPS kärsi maanantai-iltana kirvelevän tappion Ahvenanmaalla IFK:n ollessa vahvempi maalein 2-1. Maarianhaminaan KuPS matkusti suurin toivein, mutta joukkueen peliesitys jäi toivottua vaisummaksi ja ilta päättyi siten isoon pettymykseen. Nyt kuopiolaisten tarkoituksena on parantaa tekemisen tasoa kautta linjan, jotta se säilyy edelleen mukana kärkipään taistossa pelikauden kääntyessä ratkaisevalle loppusuoralleen.

- Pelin parantaminen on ainoa tavoitteemme. Koko joukkueen puolustuspeliä meidän pitää parantaa, erityisesti omalla alueella. Hyökkäyspeli oli Maarianhaminassa vähän vaisua, kotona se paranee kyllä, päävalmentaja Jani Honkavaara totesi.

IFK:lla on siis tuoreessa muistissa keinot KuPS:n kaatamiseksi ja samaa joukkue hakee myös Kuopiossa.

- Haluan että joukkue on aktiivinen ja nöyrä, jotta pystymme yrittämään napata kolme pistettä myös vieraskentältä, IFK-luotsi Peter Lundberg sanoo.

Venäläispuolustaja Igor Cheminava saapui Kuopioon perjantaina. 193-senttisen topparin kansainväliset pelilupa-asiat ovat kunnossa ja puolustaja saa pelata kuopiolaisten riveissä oikean tilaisuuden koittaessa, sunnuntaina tätä ei kuitenkaan ole vielä tapahtumassa.

- Pikkuhiljaa ja vähitellen Igor tulee mukaan joukkueeseen. Sunnuntaina hän tuskin vielä pelaa", päävalmentaja arvioi. Kuopiolaisten pelaajatilanne on tällä hetkellä hyvä, pelikieltoja ei ole päällä eikä varmoja poissaoloja ole toistaiseksi tiedossa, Honkavaara sanoi.

KuPSin keskikenttäpelaaja Ville Saxman pelasi maanantaina 200:nnen Veikkausliigaottelunsa ja hänet palkitaan ottelun pelaajaesittelyjen yhteydessä.

IFK Mariehamnin riveistä puuttuvat sunnuntaina Anthony Dafaa ja Marc Nordqvist. Myös FC Ålandin riveissä pelaavat Rezgar Amani, Petter Hemming ja Joel Mattsson ovat sivussa Kuopion reissulta.


KuPS - IFK Mariehamn sunnuntaina 20.8. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ålands Radio