AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2
#9 Sihvola

10

(0-0)

Yleisöä 4705

RoPS
4-3-3
vko.33 // 18.8.2017

Ennakko: HIFK-RoPS

Ennakko: HIFK-RoPS

HIFK ja RoPS kohtaavat lauantaina kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa.

HIFK hallitsi joukkueiden edellistä 8. heinäkuuta pelattua ottelua Rovaniemellä, mutta kotijoukkueena pelannut RoPS onnistui nousemaan ottelun lopussa tasoihin joukkueen parhaan maalintekijän Emeka Ezen rangaistuspotkumaalilla. Lopputulos oli 2-2.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Telia 5G-Areenalla päättyi toukokuussa HIFK:n 1-0 voittoon, kun Mikael Forssell puski Xhevdet Gelan antamasta kulmapotkusta HIFK:n voittomaalin. Forssell on HIFK:n paras maalintekijä kuudella liigamaalilla yhdessä Pekka Sihvolan kanssa.

HIFK hävisi edellisen ottelunsa Ilvekselle lukemin 4-3. RoPS sen sijaan venyi jymy-yllätykseen, kun rovaniemeläiset kävivät Helsingissä aiheuttamassa sarjakärki HJK:lle kauden ensimmäisen kotitappion 1-0 vierasvoitolla. Emeka Eze vastasi RoPS:n voittomaalista ja 20-vuotias nigerialaishyökkääjä kasvatti kauden maalisaldonsa jo seitsemään osumaan. HIFK-puolustuksen tuleekin olla erityisen tarkkana lauantaina juuri Ezen kanssa.

Rovaniemen Palloseuran merkittävin muutos edelliseen otteluun on keskikenttäpelaaja Charles Traffordin siirtyminen Skotlantiin. Traffordin tilalle saatiin De Graafschapista kokenut hollantilainen Nathaniel Will.

Sen suurempiin muutoksiin ei päävalmentaja Juha Malinen usko. Kentälle halutaan edellisten otteluiden RoPS.

- Ei me pelitavallisesti aleta häränpyllyä heittelemään, mutta tietenkin joka kerta huomioidaan myös vastustaja, RoPS-luotsi toteaa ykskantaan.

- Will on yksi meidän kysymysmerkki. Hän tuli meille etsimään Traffordin jättämää pelipaikkaa, mutta muuten pyrimme jatkamaan niillä vahvuuksilla, mitkä edellisissä otteluissa olemme löytäneet.

HIFK:n kausi on ollut tähän mennessä suuri pettymys, sillä Antti Muurisen luotsaama joukkue on voittanut 22 pelatusta ottelustaan vain kolme. Ero suoran putoajan paikalla olevaan JJK:hon on vain viisi pistettä ja kymmenentenä oleva PS Kemi on HIFK:ta seitsemän pistettä edellä. Ailahtelevat peliesitykset ja viime minuuttien takaiskut näkyvät auttamatta nykyisessä sarjasijoituksessa. Kylmä fakta on se, että HIFK käy nyt äärimmäisen kovaa kamppailua putoamista vastaan.

Pelaamatta on yhä 11 ottelua ja tarjolla yhteensä 33 sarjapistettä, joten mitä vain voi tapahtua. Nousu kymmenennelle sijalle on täysin mahdollista, mutta se vaatisi nyt useamman voiton jäljellä olevista otteluista. Samanaikaisesti HIFK:n pahimman kilpailijan eli PS Kemin tulisi kontata omissa otteluissaan. HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä 17 sarjapisteellä ja lauantaina kohdattava RoPS kahdeksantena 28 sarjapisteellä, joten kolmen pisteen merkitystä HIFK:lle ei voi olla korostamatta.

Syksyä kohden HIFK:n peli on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä. Edellisessä kotiottelussaan he onnistuivat järkyttämään vahvan mitalikandidaatti VPS:n Mikael Forssellin ja Jukka Halmeen maaleilla 2-1.

- HIFK:lla on kokeneet ja meritoituneet hyökkääjät, mutta erityisesti heidän keskikenttänsä on luunkova, Malinen varoittaa.

- Antti Muurisella on heittää kentälle kolme pelaajaa, jotka jopa ruumiinrakenteeltaan ovat kuin toistensa klooneja eli Mika Väyrysen, Jukka Halmeen ja Xhevdet Gelan. Tuo kolmikko on vahva kuin peeveli.


HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut