AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

21

(0-1)

Yleisöä 2414

VPS
4-5-1
vko.32 // 8.8.2017

Ennakko: HIFK - VPS

Ennakko: HIFK - VPS

Putoamista vastaan taisteleva HIFK ja sarjataulukossa toisena oleva Vaasan Palloseura kohtaavat keskiviikkona 9.8. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa.

HIFK:n ailahtelevat esitykset Veikkausliigassa jatkuivat viime perjantaina, kun joukkue romahti Turussa FC Interin vieraana. Vahvasti esiintynyt FC Inter ratkaisi ottelun jo ensimmäisen puoliajan aikana ja HIFK kärsi päävalmentajaansa vaihtaneille turkulaisille 0-3-tappion. Keskiviikkona kohdattava VPS oli lähellä kärsiä yllätystappion kotikentällään PS Kemille, mutta onnistui nousemaan viimeisellä minuutilla 3-3-tasapeliin. PS Kemi teki kaksi ensimmäistä maaliaan hyvän ja aktiivisen prässipelaamisen päätteeksi ja kemiläiset aiheuttivat ottelussa vaasalaisten omalta alueelta pyrkivään pallonhallintaan huomattavia ongelmia.

Veikkausliigan korkeimmalla pallonhallintaprosentilla operoiva VPS on ollut tähän mennessä pisteiden valossa Veikkausliigan paras vierasjoukkue. Petri Vuorisen luotsaaman joukkueen saldo 10 pelatusta vierasottelusta on viisi voittoa, neljä tasapeliä ja vain yksi tappio. VPS on täysin ansaitusti sarjakakkosena ja tällä hetkellä ehkä HJK:n varteenotettavin haastaja mestaruustaistelussa.

VPS on sarjataulukossa edelleen toisena. Helsingin IFK toiseksi viimeisenä. Kotijoukkue on voittanut vain kaksi ottelua tällä kaudella, kun taas vieraat ovat hävinneet vain kolmesti. Viimeisestä viidestä ottelustaan VPS on voittanut yhden ja pelannut neljä tasan. HIFK puolestaan on hävinnyt kolme ja pelannut kahdesti tasan.

VPS-luotsi Petri Vuorinen tietää, mitä tuleman pitää.

– Innolla odotan ottelua. Vastassa on kokenut joukkue, jossa on paljon hyviä pelaajia. Heidän pelissäänkin on ollut hyviä asioita, jotka ovat toimineet, vaikka tuloksellisesti he eivät ole saaneetkaan haluamaansa irti, Vuorinen muistuttaa

VPS ja HIFK kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopussa Vaasassa, jolloin päädyttiin 1-1-tasapeliin. Vahvaan pallokontrolliin luottava VPS hallitsi kenttätapahtumia varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta HIFK puolusti tiiviisti koko joukkueena ja paransi pelaamistaan toisella jaksolla. Tähtirinnat olivat todella lähellä kolmea pistettä, kun Pekka Sihvola vei HIFK:n kulmapotkun jälkitilanteesta 1-0-johtoon 88. peliminuutilla. VPS:n Juho Lähde kuitenkin toi vaasalaiset tasoihin lisäajalla. Tuolloin HIFK otti vastaan todella matalassa blokissa ja iski vastaan. Varmasti ei voi tietää, ottaako HIFK samalla tavalla vastaan kuin Vaasassa.

– Heillä voi olla tietynlainen ottelusuunnitelma, mutta meidän tulee olla valmiina muutoksiinkin, Vuorinen kommentoi.

Helsingissä kohtaavat keskiviikkona kuntopuntarin ääripäät. VPS:n tappiottomien otteluiden putki on venynyt jo 11 ottelun mittaiseksi, kun HIFK:n kuusi edellistä ottelua on kulkenut ilman voittoa. Suoraan sanottuna surkeasti tällä kaudella kotikentällä esiintynyt HIFK tarvitsee kipeästi kolmen pisteen potteja välttääkseen liigakarsinnan. Piste-ero sarjajumbona majailevaan JJK:hon on viisi pistettä ja kymmenentenä oleva RoPS on kahdeksan pistettä edellä HIFK:ta.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa koko loppukauden sivussa olevan Pauli Kuusijärven lisäksi Tommi Vesala ja Kristian Heinolainen. Puolustuksen erikoismies Jani Bäckman kärsii yhä punaisen kortin aiheuttamaa pelikieltoaan, jonka hän sai ottelussa HJK:ta vastaan.

Vepsun terveystilanne on parempi kuin edellisessä pelissä. Kokoonpanossa tulee olemaan 17 tai 18 pelaajaa. Lopullinen määrä varmistuu huomenna.


HIFK – VPS keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut