AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(2-0)

Yleisöä 10500

HIFK
4-4-2
vko.30 // 30.7.2017

Ennakko: HJK-HIFK

Ennakko: HJK-HIFK

Telia 5G Areenan lehterit täyttyvät jälleen maanantaina, kun HJK ja HIFK kohtaavat kauden toisessa Stadin derbyssä.

HJK onnistui palaamaan edellisessä ottelussaan voittojen tielle kahden tasapelin jälkeen, kun joukkue kaatoi viikko sitten sunnuntaina kotikentällään PS Kemin maalein 3-1. Ottelu oli vielä avauspuoliajan jälkeen maalittomassa tasatilanteessa, mutta Klubi osoitti toisella puoliajalla luonnettaan pitämällä täyden pistepotin Helsingissä.

Maalihanat aukaissut toinen puoliaika helpotti varmasti HJK:n lähtökohtia maanantain derbyyn, sillä HIFK on onnistunut aiemmissa derbyissä tyrehdyttämään Klubin hyökkäyskaluston kiitettävän hyvin. HJK on viimeistellyt seitsemässä edellisessä Veikkausliigan derbyssä vain kuusi osumaa.

HJK lähtee kauden toiseen derbyyn sarjataulukon piikkipaikalta. Eroa toisena olevaan Vepsuun on seitsemän pistettä, vaikka Klubilla on ottelu vähemmän pelattuna. Toukokuussa pelattu kauden ensimmäinen derby päättyi tiukan väännön jälkeen maalittomaan tasapeliin.

HIFK on jumittunut sarjataulukon häntäpäähän. Punapaidat majailevat toiseksi viimeisellä sijalla, kun joukkue on kerännyt 18 ottelusta 14 pistettä. Sarjajumbona olevaan JJK:hon on eroa kuusi pistettä, kun taas pykälän yläpuolella oleva RoPS on seitsemän pinnan päässä.

HIFK ei ole vielä kertaakaan kokenut tappiota HJK:lle päävalmentaja Antti Muurisen alaisuudessa. Muurinen saa maanantaina 600 pääsarjaottelua valmentajana täyteen.

– HJK sytyttää aina ja ennen kaikkea täysi tupa. On hienoa tulla tunnelista kentälle näissä otteluissa. Meillä on tavoitteena pelata maanantaina niin hyvä ottelu kuin mahdollista ja ihan samaa miettii varmasti myös HJK, Muurinen kertoo seuransa verkkosivuilla.

Klubi pelasi eurokiireistä johtuen 3,5 viikon sisään peräti seitsemän ottelua. Vaikka joukkueen materiaali onkin laaja, niin pieni lepotauko otteluista on tehnyt varmasti terää. HJK pääseekin maanantain koitokseen lähes parhaalla miehistöllä, sillä ainoastaan sitkeitä vammoja parantelevat Roni Peiponen sekä Atom ovat sivussa.

Myös HIFK pääsee lähtemään maanantain paikallisotteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Laitapuolustaja Matias Hänninen on pelikiellossa. Keskuspuolustaja Pauli Kuusijärvi on koko loppukauden sivussa polvivamman takia ja Tommi Vesala palaa tositoimiin vasta loppukesän otteluihin.


HJK-HIFK Telia 5G Areenalla maanantaina 31.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut