AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

50

(3-0)

Yleisöä 4123

VPS
4-4-2
vko.14 // 4.4.2017

Ennakko: HJK-VPS

Ennakko: HJK-VPS

HJK isännöi VPS:aa keskiviikkona Veikkausliigan avauskierroksella Telia 5G-areenalla.

HJK isännöi VPS:aa keskiviikkona Veikkausliigan avauskierroksella. Joukkueiden välinen kamppailu käynnistyy kello 18.30.

HJK:n harjoituskausi sujui mainiosti, kun joukkue pääsi valmistautumaan tulevaan sesonkiin lähes täysin parhaalla miehistöllä muutamia kolhuja lukuun ottamatta. Harjoituskausi sujui myös tuloksellisesti erinomaisesti, kun 11 ottelusta irtosi peräti yhdeksän voittoa. Ainoat tappiot tulivat ruotsalaista IFK Norrköpingiä ja norjalaista Rosenborgia vastaan. Viimeisessä ottelussaan ennen sarjakauden alkua HJK varmisti paikkansa syyskuisessa Suomen cupin loppuottelussa, kun Ilves kaatui Alfredo Moreloksen osumalla maalein 1-0.

VPS:n joukkue on muuttunut hieman viime kauteen nähden. Merkittävimpiä lähtijöitä ovat Veikkausliigan maalivahtien kärkinimiin kuulunut Jevgeni Kobotsev sekä peräti kymmenen maalia laiturin tontilta tykittänyt Pyry Soiri. Vaasalaiset ovat vastaavasti vahvistaneet rivejään muun muassa Kuopiosta saapuneella Juha Hakolalla sekä Viron maajoukkueessakin torjuneella Marko Meeritsillä.

Tuloksellisesti vaasalaisten harjoituskausi sujui hyvin, vaikka joukkue hävisikin kaksi viimeisintä otteluaan. vPS eteni Suomen Cupissa neljännesvälieriin, kunnes tie tyssäsi FC Interin kuitattua voiton maalein 2-0. Kenraaliharjoituksessaan VPS kaatui ruotsalaiselle Östersundsille lukemin 1-5.

VPS:n päävalmentajan Petri Vuorisen mietteet ottelun alla ovat hyvät. Haastetta riittää, sillä kaikissa ennakoissa HJK on nostettu mestarisuosikiksi.

– Kyllä me jo odotamme, että peli ja samalla koko kausi vihelletään käyntiin. Se on hieno tunne, kun se vihellys soi ja pelit alkavat. On hienoa myös, että avausottelussa meillä on heti isoin mahdollinen haaste edessä, päävalmentaja Vuorinen kommentoi.

VPS:n kokoonpanossa on joitain pikkuvaivoja, mutta varmuudella pois tässä vaiheessa on ainoastaan Sebastian Strandvall.

– "Seba" on poissa, kuten kaikki varmasti tietävät. Hänellä on ollut vaikea ja rikkonainen pre-season. Toivomme saavamme hänet pelikuntoon pikkuhiljaa, Vuorinen harmittelee.


HJK-VPS Telia 5G-areenalla keskiviikkona 5.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.