AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2

40

(2-0)

Yleisöä 3921

JJK
3-4-3
vko.24 // 14.6.2017

Ennakko: HJK-JJK

Ennakko: HJK-JJK

HJK palaa tositoimiin torstaina, kun joukkue isännöi JJK:ta. Kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella.

Kauden ensimmäinen kolmannes sujui Klubilta mainiosti. Sinivalkoiset lähtivät maajoukkuetauolle sarjataulukon piikkipaikalta, kun 12 ottelusta irtosi 25 pistettä. Eroa toisena majailevaan VPS:aan on viisi pistettä, kun vaasalaiset jäivät keskiviikkona tasapeliin KuPS:n kanssa..

HJK on sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue, kun vastustajan maaliverkko on heilunut peräti 28 kertaa. Alfredo Morelos on paras maalintekijä 11 maalin myötä, millä irtoaa myös kärkipaikka Veikkausliigan maalipörssissä. Klubin sisäisen maalipörssin hopeasijalla on Evans Mensah, jolla on kasassa neljä täysosumaa.

Klubi on myös vähiten maaleja päästänyt joukkue Veikkausliigassa, kun helsinkiläisten verkkoon on tehty kuusi osumaa. HJK:n pitkä nollaputki tuli päätökseen juuri ennen maajoukkue taukoa, kun Simo Roiha onnistui Rovaniemellä kavennuksessa. Klubi piti maalinsa puhtaana peräti 458 minuuttia putkeen. Viimeisimpään Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen valittiinkin kolme puolustajaa HJK:sta: Rafinha, Ville Jalasto ja Juha Pirinen. Joukkueeseen mahtui myös Morelos, joka valittiin myös kuukauden pelaajaksi.

HJK lähti tauon viettoon mainiossa iskussa. Viimeisellä viikolla ennen maajoukkuetaukoa joukkue nappasi voitot SJK:sta ja RoPS:sta yhteismaalein 10-1. Klubi on jäänyt pisteittä edellisen, ja ainoan kerran tällä kaudella, toukokuun alussa VPS:aa vastaan.

HJK kohtaa JJK:n toista kertaa tällä kaudella. Huhtikuussa pelattu avauskohtaaminen päättyi helsinkiläisten vierasvoittoon lukemin 5-1. Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä 14 kertaa. Näistä peräti 11 on päättynyt HJK:n voittoihin ja tasan on pelattu kolmesti.

JJK vei viime kaudella täpärästi Ykkösen mestaruuden ja nousi pääsarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Jyväskyläläisten paluu Veikkausliigaan on sujunut haasteellisesti, sillä joukkue lähti maajoukkuetauon viettoon sarjataulukon jumbosijalta. JJK on kerännyt 11 ottelusta yhteensä seitsemän pistettä ja eroa toiseksi viimeisenä majailevaan HIFK:hon on kaksi pistettä.

Tunnelin päässä alkoi näkyä kuitenkin valoa juuri ennen maajoukkuetaukoa. JJK saalisti pisteitä kolmesta peräkkäisestä ottelusta, kun joukkue kaatoi Ilveksen sekä tasasi pisteet KuPS:n ja PS Kemin kanssa.

Jyväskyläläiset eivät ole maaleilla mässäilleet, sillä JJK on onnistunut 11 ottelussa maalinteossa 11 kertaa. Tästä huolimatta joukkue on jäänyt maaleitta vain kolmessa pelissä, ja näistä kaksi päättyi maalittomaan tasapeliin. Maalinteosta suuri vastuu on ollut Gael Junior Etockin harteilla, joka on neljä täysosumaa.

Loma tuli Kettupaidoille varsin tarpeeseen siksikin, että edessä on jälleen tiivis ottelurupeama: torstaina HJK isännöi JJK:ta Helsingissä, sunnuntaina IFK Maarianhaminassa ja tulevan viikon keskiviikkona HIFK saapuu Harjulle kesäkuun ainoassa kotiottelussa. Kauden ensimmäinen kolmannes on siis takana ja joukkueet alkavat nyt kohtaamaan toistamiseen toisiaan.

- Lomaviikko oli tietenkin palautumista edellisistä, mutta samalla myös jo valmistautumista tuleviin otteluihin. Saatiin mieli virkeäksi, että se sitten jaksaa jälleen liikuttaa kehoa.

- Edessä on ensin kaksi tiukkaa vieraspeliä – torstaina mennään haastamaan HJK:ta ja viikonloppuna sitten Maarianhaminaan. Kaudenavaus IFK:n vieraana näytti, että kyllä meillä on mahdollisuutemme hallitsevaa mestariakin vastaan, pääkäskyttäjä Juha Pasoja toteaa.


HJK-JJK Telia 5G Areenalla torstaina 15.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, JJK:n verkkosivut