AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 3007

IFK Mariehamn
4-5-1
vko.25 // 21.6.2017

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

HJK ja IFK Mariehamn kohtaavat Helsingissä Telia 5G Areenalla torstaina klo 18.30.

HJK jatkoi vahvoja otteitaan sunnuntaina, kun joukkue haki pisteet Kuopiosta maalein 2-0. Kyseessä oli jo Klubin neljäs peräkkäinen voitto, kun helsinkiläiset ovat kaataneet KuPS:n lisäksi JJK:n, RoPS:n sekä SJK:n. HJK:n maaliero näissä otteluissa on peräti 16-1.

Vakuuttava vire näkyy luonnollisesti myös sarjataulukossa. HJK on kerännyt 14 ottelusta 31 pistettä, millä irtoaa taulukon piikkipaikka. Sarjakakkosena majailevaan Vepsuun on jo kahdeksan pisteen kaula.

Viime viikko oli HJK:lle haasteellinen, sillä joukkue joutui tulemaan toimeen ilman muutamia avainpelaajiaan. Mosa ja Thomas Dähne olivat loukkaantumisten takia sivussa, Alfredo Morelos oli viimeistelemässä diiliään Rangersiin ja Juha Pirinen sai viikon avausottelun alussa punaisen kortin, mikä piti hänet sivussa sunnuntain kamppailusta.

HJK on ollut tällä kaudella erityisen kovassa iskussa kotikentällään, sillä joukkue on kerännyt kuudesta ottelusta 16 pistettä. Ainoa pistemenetys tuli huhtikuun lopussa FC Interiä vastaan, kun turkulaiset onnistuivat tasoituksessa lisäajalla. Tämä on myös ainoa vierailijoiden tekemä maali Klubin kuluvan kauden kotiotteluissa. Kuuden ottelun maaliero on helsinkiläisten hyväksi tyrmäävästi 20-1. HJK olisi pelkästään kotiotteluidenkin maaleilla jaetulla kärkisijalla tehtyjen maalien määrässä.

Kauden Veikkausliigaa on monelta taholta kutsuttu äärimmäisen tasaiseksi. JJK ja HIFK sarjan hännillä ovat kuitenkin jääneet hieman ja toisaalta taulukon toisessa päässä HJK on edennyt vakuuttavasti. Helsinkiläiset ovat hävinneet 14 ottelusta yhden (VPS vieraissa). Joukkue on päästänyt vain kuusi maalia ja tehnyt 34. IFK on hävinnyt 13 pelistään kolme, mutta jäänyt tasapeliin viidesti. Päästettyjä osumia on tilillä 18 ja tehtyjä yksi enemmän.

Joukkueiden kevään kohtaaminen päättyi 1-1. HJK on sen koommin heikentynyt, sillä 11 maalia iskenyt Alfredo Morelos myytiin Glasgow Rangersiin, eivätkä hänen paikkansa ottavat Akseli Pelvas tai Ousman Jallow ole ainakaan vielä osoittaneet yhtä kovaa tasoa. HJK on voittanut edelliset neljä otteluaan, viimeksi KuPS:n vieraissa.

IFK Mariehamnin yhdeksi suurimmista vahvuuksista voi laskea hyökkääjä Aleksei Kangaskolkan, joka on iskenyt jo seitsemän maalia. Edellisen kerran "Allu" osui viime kierroksella JJK:ta vastaan, kun IFK piti pisteet WHA:lla 2-1-lukemin.


HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Areenalla torstaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut