AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2

21

(0-0)

Yleisöä 1788

HIFK
4-4-2
vko.19 // 11.5.2017

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu perjantai-iltana omalla kotistadionilla Savon Sanomat Areenalla. Päävalmentaja Antti Muurisen luotsaama HIFK saapuu keltamustan vastustajaksi kuudennen sarjakierroksen kamppailuun, joka alkaa kello 18.30.

Kuopiolaiset hankkivat viikko sitten komean vierasvoiton Kemistä. Joukkue pelasi hyvää peliä ja iski paikoistaan maaleja tehokkaalla tavalla. Puolustaja Sebastian Sorsa, hyökkääjä Saku Savolainen ja keskikenttäpelaaja Urho Nissilä (2) onnistuivat viimeistelyssä. Joukkue pelaa tällä hetkellä hyvällä tasolla ja tasoa pyritään parantamaan pelikauden edetessä.

- Pelimme on mennyt eteenpäin alkukauden aikana. Ainoat tappiot on kärsitty kärkipään HJK:lle ja Ilvekselle. Jos pisteitä olisi tullut 1-2 enemmän, olisin tyytyväinen. Alkuvaiheessa kuitenkin vasta ollaan, päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

- Jokaisessa pelissä me on pystytty tekemään mitä on yritettykin ja se on tärkeintä. Joka pelistä meillä olisi ollut mahdollisuus ottaa pisteitä. Vastustajaa meidän pitää perjantaina jonkin verran huomioida, isoja muutoksia ei omaan pelaamiseen kuitenkaan tehdä, hän tarkentaa.

Kuopiolaisten terveystilanne on hyvä, eikä pelikieltoja ole.

HIFK sai viime lauantaina havittelemansa, kun punapaidat nappasivat kauden viidennessä ottelussa ensimmäisen voittonsa RoPS:n kustannuksella. Mikael Forssellin ensimmäinen maali IFK-paidassa riitti niukkaan, mutta ottelutapahtumiin peilattuna ansaittuun 1-0-voittoon.

HIFK:n viiden ottelun saldona on nyt voitto, kolme tasapeliä sekä yksi tappio. HIFK on päästänyt näissä otteluissa vain viisi maalia omiin. Puolustus on siis toiminut enemmän kuin mallikkaasti. HIFK:n maalilla RoPS-voitossa torjunut Tomi Maanoja pelaa upeaa kautta. 30-vuotias kassari torjui RoPS:aa vastaan jo kauden kolmannen nollapelinsä neljännessä ottelussa.

- Rehellisesti sanottuna ensimmäinen voitto olisi voinut tulla aiemmin, olimme niin lähellä esimerkiksi SJK-pelissä. Pelimme on ollut sitä luokkaa, että voittoja on voinut odottaa. RoPS-peli päättyi 1-0, mutta se olisi voinut olla enemmänkin. Fiilis on oikein hyvä, päävalmentaja Antti Muurinen kommentoi.

- Perjantaista tulee kova taistelupeli. Molemmat joukkueet haluavat voittaa ja pelaavat vain voitosta. Siinä ei lähdetä liikaa peruuttelemaan. (Gbolahan) Salami ja kumppanit ovat pahoja, (Urho) Nissilä on paha. KuPS:lla on tällä hetkellä vahva joukkue, mutta niin on meilläkin. Emme lähde pelkäämään, luotsi korostaa.

HIFK:n terveystilanne on Muurisen mukaan ennen perjantaita hyvä.

- "Peksikin" (Pekka Sihvola) on mukana. Kaikki pelaajat ovat terveinä.


KuPS-HIFK Savon Sanomat Areenalla perjantaina 12.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.