AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 4111

Ilves
4-5-1
vko.19 // 10.5.2017

Ennakko: HJK-Ilves

Ennakko: HJK-Ilves

Sarjakärki HJK isännöi torstaina pisteen perässä olevaa Ilvestä.

Torstain ainoassa Veikkausliigan ottelussa kohtaavat HJK ja Ilves - tämän hetken ykkönen ja kakkonen sarjataulukossa.

HJK johtaa sarjaa 11 pisteellä, mutta yhden ottelun vähemmän pelannut Ilves hengittää Klubin niskaan sarjakakkosena (10p).

Edellisestä joukkueiden kohtaamisesta on vain reilu kuukausi, sillä Suomen Cupin välierissä klubi vei tiukan mittelön nimiinsä 1-0. Finaalipaikkaan oikeuttaneen voitto-osuman laukoi Alfredo Morelos, joka on sittemmin viimeistellyt jo viisi liigamaalia. Viime vuoden kolmesta ottelusta HJK voitti kaksi ja Ilves yhden.

Päävalmentaja Mika Lehkosuon miehistö aloitti kauden pirteästi, mutta koki tappion lauantaina Vaasassa. VPS piti kolme pistettä hyppysissään maalein 2-1. Tuolloinkin helsinkiläisten ainoasta maalista vastasi kovassa vireessä oleva Morelos.

Voitot kahdesta viimeisimmästä ottelusta ovat nostaneet Ilveksen kuntokäyrää. Lauantaina kaatui hallitseva Suomen mestari IFK Mariehamn puhtaasti 3-0. Maalinteossa onnistuivat Tatu Miettunen, Youness Rahimi ja Tuco. Maalivahti Mika Hilander piti toisen perättäisen nollapelin. Ottelun parhaana palkittiin ankkuripelaaja Reuben Ayarna toistamiseen tällä kaudella.

Vierasjoukkue saa jalkeille kokonaisuudessaan vahvan miehistön, vaikka sairaslista hieman venyykin. Pitkäaikaisloukkaantuneet Teemu Penninkangas, Antti Koskinen, Tariq Kazi ja Jude Nworuh ovat varmuudella poissa. Laitahyökkääjä Eero Tamminen ja maalivahti Johannes Luukkanen ovat molemmat poteneet lievää kantapäävammaa ja heidän pelaamisensa on epätodennäköistä.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on ollut tyytyväinen joukkueensa puolustamiseen, mutta ei halua tuudittautua hyvän olon tunteeseen.

– Haaste on kova kaikin puolin. HJK on sillä paikalla sarjataulukossa, missä odotuksiin nähden heidän pitääkin olla. Toki otanta on näin alkukaudesta vielä aika pieni. Sarjan jokainen joukkue voi omilla vahvuuksillaan heidät yllättää. Meillä ei ole paineita sen suhteen. Lähdemme kiusaamaan suurta ennakkosuosikkia ja hakemaan mahdollisimman hyvää tulosta.

– Olemme löytäneet joukkuekurin etenkin puolustuksen osalta. Katselimme pelaajien kanssa videolta sitä eroa, mikä meillä oli edellisessä pelissä ensimmäisen ja toisen puoliajan välillä. Kun olemme kaikki koko ajan mukana pelin ytimessä, niin peli paranee pienilläkin asioilla, Wiss tietää.

Ilves on ollut Veikkausliigassa haasteellinen vastustaja HJK:lle. Klubi on kuitannut kuudesta keskinäisestä kohtaamisesta kolme voittoa, kun taas Ilves on päässyt juhlistamaan kolmea pistettä kahdesti.


HJK-Ilves Telia 5G Areenalla torstaina 11.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut