AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2
#5 Orgill

10

(0-0)

Yleisöä 1146

RoPS
4-5-1
vko.14 // 8.4.2016

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

IFK Mariehamn aloitti kautensa 0-2-vierastappiolla HJK:lle. Tappio toi nälkää maarianhaminalaisleiriin ja sen kohteeksi joutuu nyt RoPS.

- Pelaajat, minä ja kaikki muutkin uhkuvat revanssihenkeä, valmentaja Peter Lundberg lupaa.

Rovaniemen Palloseura matkaa Ahvenanmaalle hyvillä mielin voitto avauskierrokselta taskussa. RoPS-luotsi Juha Malisen mukaan on hyvä päästä sateisesta ja koleasta pohjoisesta etelän aurinkoiselle saarelle.

- Kyllähän tuo kuulostaa hyvältä, mutta aika usein on aurinkoiselta Ahvenanmaalta palattu kotiin ilman sarjapisteitä. Tällä kertaa onneksi joukkueen terveystilanne on hyvä ja pääsemme matkaan parhaalla miehistöllä, joudummepa jopa jättämään hyviä miehiä rannalle Ahvenanmaan laivasta, kertoo RoPS-luotsi Juha Malinen pilke silmäkulmassa.

Malisen mukaan haasteita rovaniemeläisjoukkueella tulee lauantaina riittämään, sillä IFK Mariehamn on miehen mukaan erittäin paha vastustaja kotikentällään.

- Kyseessä on meille ensimmäinen nurmikosketus tälle kaudelle ja keväinen nurmihan tuottaa tunnetusti aikamoisia haasteita. Myös keskikentältään ja hyökkäykseltään vahvistunut kotijoukkue tulee antamaan meille paljon haasteita, Malinen tietää.

Kauden avausottelussaan RoPS antoi vastustajalleen PK-35:lle kolme maalia eteen ennen kuin ryhtyi niitä itse tekemään. Tämä ei voi toistua Ahvenanmaalla jos joukkue haluaa kartuttaa pistepussiaan.

- Vaikka kauden avausottelu antoi voiton myötä paljon hyvääkin, jätti se myös paljon pohdittavaa. Jos Maarianhaminassa haluamme pärjätä, virheet on karsittava minimiin eikä vastustajalle saa antaa montaa maalia eteen, RoPS-luotsi Juha Malinen toteaa.


IFK Mariehamn – RoPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.